«Τώρα τι έχετε να πείτε;»: Μεγάλη ανατροπή με την «Ανοσία της αγέλης» στη Σουηδία

«Τώρα τι έχετε να πείτε;»: Μεγάλη ανατροπή με την «Ανοσία της αγέλης» στη Σουηδία

Οι Σουηδοί δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν

Σε αυτή την πανδημία υπήρχαν χώρες που ακολούθησαν τον δρόμο των αυστηρών μέτρων και του lockdown και άλλες που χάραξαν τη δική τους στρατηγική. Μια εξ αυτών είναι και η Σουηδία.

Η πιο πολυσυζητημένη χώρα στην Ευρώπη μετά την απόφαση της να επιλέξει την αμφιλεγόμενη τακτική της ανοσίας της αγέλης, χωρίς ιδιαίτερα μέτρα και με τη χρήση της μάσκας να μην θεωρείται αναγκαία, βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Και αυτό γιατί αν και τους τελευταίους μήνες έδειχνε να τα πηγαίνει καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης, εσχάτως μπαίνει ξανά στη φωτιά, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται.

Μάλιστα είναι πολύ πιθανόν σε λίγες μέρες να δούμε την απόλυτη ανατροπή με τους Σουηδούς να παίρνουν μέτρα μη συμβατά με τη λογική της ανοσίας της αγέλης.

Ενδεικτικά της κατάστασης είναι τα λόγια του πρωθυπουργού της χώρας, Στέφαν Λέβεν: «Στη Σουηδία, η κατάσταση είναι συγκριτικά σταθερότερη, αλλά έχουμε επίσης ενδείξεις ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας. Αυτό είναι ανησυχητικό. Απαιτείται να θέσουμε περιορισμούς στην συμπεριφορά μας».

Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να εφαρμόσουν τους κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της υγιεινής και τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει νέα μέτρα αν χρειασθεί για να αναχαιτίσει την διασπορά του ιού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.