Τον εμπιστεύεται τυφλά ο Κυριάκος: Το «κρυφό χαρτί» της Ελλάδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

Τον εμπιστεύεται τυφλά ο Κυριάκος: Το «κρυφό χαρτί» της Ελλάδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

Δε φαίνεται πολύ, αλλά...

Η κατάσταση είναι γνωστή σε όλους, μιας και έχει «τραβήξει» αρκετό καιρό: η τουρκική προκλητικότητα, εκπεφρασμένη από τα χείλη του Ταγίπ Ερντογάν που έχει υιοθετήσει πολεμική ρητορική, είναι συνεχής από τις αρχές του καλοκαιριού, με τη μία παράνομη NATVTEX των γειτόνων στην Ανατολική Μεσόγειο μας να διαδέχεται την άλλη.

Η ελληνική πλευρά παρέμεινε όλο αυτό το διάστημα αξιομνημόνευτα ήρεμη, προστατεύοντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με αποφασιστικότητα, όμως εκεί που πραγματικά… πήρε το σκαλπ των Τούρκων ήταν στο διαπραγματευτικό πεδίο- κι αυτό είναι κάτι που, πλέον, δεν αμφισβητείται από κανέναν που δε φορά παρωπίδες.

Η χώρα μας κατάφερε να διαχειριστεί με πρωτοφανή ψυχραιμία φλέγοντα ζητήματα, ανοίγοντας δίαυλο επικοινωνίας με όλους της τους συμμάχους εντός Ευρωπαϊκής Ενώσεως αλλά και εκτός αυτής, εκθέτοντας την τουρκική πλευρά.

Ωστόσο, για να σημειωθεί η συγκεκριμένη επιτυχία χρειάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τραβήξει τον άσο από το μανίκι, φέρνοντας στο προσκήνιο των συζητήσεων έναν άνθρωπο με πολυετή εμπειρία στο χώρο της διπλωματίας.

Ο λόγος για το διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, τον Γρηγόρη Δημητριάδη. Ο κ. Δημητριάδης ήταν παρών σε όλες τις «μεγάλες» συζητήσεις με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, τον Τζέφρι Πράιατ, ενώ η επικοινωνία τους είναι καθημερινή, σε μια προσπάθεια να λυθούν τα πάσης φύσεως προβλήματα (όχι μόνο με την Τουρκία) με διάλογο και ψυχραιμία.

Τον εμπιστεύεται τυφλά ο Κυριάκος: Το «κρυφό χαρτί» της Ελλάδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του instanews.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το ρόλο και τις ενέργειες του Δημητριάδη, με την εμπιστοσύνη που του έχει να είναι τυφλή.

Όχι άδικα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.