Ημερομηνία-σταθμός: Η μέρα που θα κρίνει το νέο γενικό lockdown

Ημερομηνία-σταθμός: Η μέρα που θα κρίνει το νέο γενικό lockdown

Δύσκολα θα το αποφύγουμε, όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Η νέα δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την Αθήνα είναι η τελευταία ελπίδα να αποτραπεί αυτό που όλοι βλέπουν να έρχεται. Ένα νέο γενικευμένο lockdown στην πρωτεύουσα.

Είναι κοινό μυστικό στις τάξεις των επιστημόνων ότι δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι πώς ανατρέπεται η κατάσταση με συμβατικά μέτρα όπως τα σημερινά.

Η ελπίδα όλων είναι ότι ο κόσμος έχοντας συνειδητοποιήσει πια ότι το lockdown είναι προ των πυλών θα δείξει πιο ώριμη στάση και θα τηρήσει τα μέτρα για να μη δει τα χειρότερα να έρχονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του instanews.gr η μέρα που θα κρίνει τα πάντα είναι η επόμενη Πέμπτη. Αν μέχρι τότε δεν έχουμε σημάδια αναχαίτισης του ιού και μείωσης των κρουσμάτων, τότε η απόφαση για το νέο lockdown θα έρθει ένα βήμα πιο κοντά.

Αν δηλαδή και την ερχόμενη Πέμπτη ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πάνω από 300 και ο αριθμός των διασωληνωμένων πλησιάζει το τριψήφιο νούμερο, τότε η καραντίνα θα είναι μονόδρομος.

Υπάρχει ελπίδα αναστροφής της κατάστασης χωρίς lockdown; Δύσκολο με τα σημερινά δεδομένα, αλλά αν έστω και την ύστατη ώρα πειθαρχήσουμε στα μέτρα και κάνουμε εμείς το καθήκον μας κι η κυβέρνηση το δικό της, ίσως η οικονομία πάρει μια νέα παράταση ζωής…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.