Ένα βήμα πριν το γενικό lockdown: Το ύστατο μέτρο της κυβέρνησης για να πέσουν τα κρούσματα

Ένα βήμα πριν το γενικό lockdown: Το ύστατο μέτρο της κυβέρνησης για να πέσουν τα κρούσματα

Αν δεν πιάσει κι αυτό...

Δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε, πια, πίσω από το δάχτυλό μας: τα πράγματα με τον κορωνοϊό στη χώρα μας όχι απλά δεν πηγαίνουν καλά, αλλά κάθε μέρα που περνάει γίνονται ολοένα και χειρότερα.

Τα 300+ κρούσματα (ένα νούμερο που μέχρι πριν από λίγο καιρό θα μας φαινόταν αδιανόητο) έχουν γίνει καθημερινότητα, την στιγμή που αυξάνεται τόσο ο αριθμός των συμπολιτών μας που δεν τα κατάφεραν και έχασαν την ζωή τους όσο και αυτός εκείνων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ- οι οποίες, ειρήσθω εν παρόδω, έχουν αρχίσει να γεμίζουν επικίνδυνα.

Οι λοιμωξιολόγοι και οι εμπειρογνώμονες εκφράζουν την ανησυχία τους για την πορεία του δεύτερου κύματος στην Ελλάδα, ενώ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους κυβερνώντες προκειμένου να βρουν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

Ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε, σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Πέμπτης (17/9), πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε ακόμα και ένα γενικό lockdown δεν αποκλείεται, παρά το γεγονός πως μέχρι πριν λίγες μέρες κάτι τέτοιο φάνταζε αδιανόητο.

Ωστόσο, πράγματι η κατάσταση αρχίζει να γίνεται απελπιστική και πράγματι η κυβέρνηση έχει κατά νου μια νέα καραντίνα 2-3 εβδομάδων, προκειμένου ν’ «αναπνεύσει» το σύστημα υγείας της Ελλάδος. 

Όμως, δεδομένου του πόσο θα πληγεί η οικονομία σε περίπτωση νέου, καθολικού lockdown, ερευνώνται τρόποι ούτως ώστε κάτι τέτοιο μ’ αποφευχθεί. Και στο τραπέζι έχει πέσει ένα σκληρό μέτρο που εξετάζεται πολύ σοβαρά.

Ποιο είναι αυτό;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του instanews, η κυβέρνηση έχει θέσει επί τάπητος την πιθανότητα απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00:00, παίζοντας ένα από τα τελευταία της χαρτιά ενάντια στον κορωνοϊό. 

Αν και αυτό δεν πιάσει, τότε η καραντίνα σε βάθος 1-1.5 μήνα θεωρείται δεδομένη…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.