Ινδονησία: Η απίθανη τιμωρία στους αρνητές της μάσκας

Ινδονησία: Η απίθανη τιμωρία στους αρνητές της μάσκας

Πώς τιμωρούν όσους εξακολουθούν να αγοούν τα μέτρα.

Μαζί με την έξαρση του κορωνοϊού σε όλον τον πλανήτη έκαναν την εμφάνισή τους και δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας. Στο επίκεντρο βέβαια βρίσκεται η επιβολή της μάσκας με τους εκατομμύρια αρνητές της που αγνοούν τις συστάσεις.

Στην Ινδονησία βρήκαν έναν διαφορετικό τρόπο για να συνετίσουν όσους δεν φορούν μάσκα. Η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας μετρά πάνω από 225 χιλιάδες κρούσματα και σχεδόν 9 χιλιάδες θανάτους από τον φονικό ιό. Ωστόσο κάποιοι εξακολουθούν να μην φορούν μάσκα.

Στην περιφέρεια Γκρέσιν, στην Τζουά Τιμόρ μια επαρχία όσοι συλλαμβάνονται να μην φορούν μάσκα θα του επιβάλλεται να σκάψει τάφους για τα θύματα του κορωνοϊού. Ήδη σε οκτώ αρνητές της μάσκας διατάχθηκε να πιάσουν τα φτυάρια.

«Υπάρχουν μόνο τρεις διαθέσιμοι εκσκαφείς τάφων αυτήν τη στιγμή, οπότε σκέφτηκα ότι θα μπορούσα επίσης να βάλω αυτούς τους ανθρώπους να δουλέψουν μαζί τους» δήλωσε στο Tribune News ο επικεφαλής της επαρχίας Σέρμε, Σουγιόνο και συμπλήρωσε «Ας ελπίσουμε ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει αποτρεπτικό παράγοντα για περαιτέρω παραβιάσεις».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.