«Είναι ντροπή»: Η κίνηση Χατζηνικολάου στο θέμα με τις μάσκες που προκάλεσε χαμό

Το αιχμηρό σχόλιο Χατζηνικολάου για τα χρήματα του «Μένουμε σπίτι» και τον…Ευαγγελάτο

Το δελτίο και το επίμαχο θέμα

Η απόφαση του Νίκου Χατζηνικολάου να καλέσει στο δελτίο τον Φαίδωνα Βόβολη για να συζητήσει σε ένα άτυπο debate με την επίσης ιατρό, Ματίνα Παγώνη το θέμα της χρήσης της μάσκας στα σχολεία προκάλεσε την αντίδραση πολλών μελών της ιατρικής κοινότητας.

Οι τελευταίοι χρεώνουν στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι με την απόφαση του να καλέσει τον καρδιολόγο, κ. Βόβολη ουσιαστικά νομιμοποίησε την γνώμη που αμφισβητεί την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας στα σχολεία.

«Είναι ντροπή»: Η κίνηση Χατζηνικολάου στο θέμα με τις μάσκες που προκάλεσε χαμό

Αν και ο γνωστός δημοσιογράφος πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της χρήσης σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών εντούτοις οι αντιδράσεις των επιστημόνων δεν μετριάστηκαν.

Ενδεικτικό είναι το status του καθηγητή Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλη Δερμιτζάκη.

Ο κ. Δερβιτζάκης με ένα ποστάρισμα –μαχαιριά κατακεραύνωσε και τον κ. Βόβολη, αλλά και τον Νίκο Χατζηνικολάου, χωρίς να τον κατονομάσει. Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Ειδα χθες οτι κάποιο κανάλι, στο βραδινό δελτίο, έδωσε βήμα σε κάποιο φανατικό «επιστήμονα» ο οποίος με την κατάχρηση της ιδιότητας του παρουσίασε με εντελώς ατεκμηρίωτο τροπο τα «δήθεν» επιστημονικά στοιχεία, και παρερμηνεύοντας και παραποιώντας τις οδηγίες του ΠΟΥ τάχθηκε εναντίον των μασκων στα παιδια.

Ειναι ντροπή να δίνεται βήμα σε τέτοιες άκραιες ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ αποψεις. Οι επιστημονες που βγαίνουμε στην τηλεόραση δεν εκφράζουμε προσωπικές αποψεις αλλα με βάση τις τεκμηριωμένες επιστημονικές αποδοχές και την εμπειρια μας κάνουμε εκτιμήσεις. Η επιστημη δε γινεται με debates για τα επιστημονικά δεδομένα στην τηλεόραση και ο γιατρός αυτός δεν θα ειχε ποτέ θέση σε σοβαρές επιστημονικές συζητησεις σε συνέδρια για τον απλούστατο λόγο οτι δεν αποδέχεται τις επιστημονικες αποδείξεις και στοιχεία.

Ας σοβαρευτούμε καποια στιγμή και να προσέχουμε σε ποιους δίνουμε βήμα. Με τον ίδιο τροπο που δε δίνουμε βήμα σε ακραίες πολιτικές θέσεις κάποιων κομμάτων, η σε αποψεις τρομοκρατών με άκραιες αντικοινωνικές θέσεις, έτσι δεν μπορούμε να δίνουμε βήμα σε τοξικές και επικίνδυνες ψεύτο-επιστημονικες θέσεις.
Δημοκρατία δε σημαινει ασυδοσία.

https://www.facebook.com/dermitzakis/posts/10223606077890300

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.