Νέος «πονοκέφαλος» για Ερντογάν: Σε ιστορικό χαμηλό η λίρα

Νέος «πονοκέφαλος» για Ερντογάν: Σε ιστορικό χαμηλό η λίρα

Πολλά προβλήματα για τον Τούρκο πρόεδρο.

Πλήθος προβλημάτων εσωτερικά και εξωτερικά έχει να αντιμετωπίσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος που με τις ενέργειές του στην Ανατολική Μεσόγειο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Ερντογάν είναι αυτό της οικονομίας. Η ανεργία έχει εκτοξευθεί, το ίδιο και ο πληθωρισμός την ώρα που οι ειδικοί εκτιμούν ότι δε θα αργήσει η Τουρκία να ζητήσει τη συνδρομή του ΔΝΤ.

Η τουρκική λίρα υποχώρησε σήμερα σε χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ έναντι του δολαρίου. Με την ισοτιμία της να διαμορφώνεται στις 7,4920 λίρες ανά δολάριο, οι απώλειές της έναντι του αμερικανικού νομίσματος φτάνουν φέτος σχεδόν το 21% και είναι από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως.

Ο υπουργός οικονομικών της χώρας δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία μπορεί να κεφαλαιοποιήσει τον αντίκτυπο της παγκόσμιας κρίσης του κορωνοϊού, θέτοντας την ανταγωνιστική λίρα. Η νέα στρατηγική θα είναι εστιασμένη στις εξαγωγές.

Το νόμισμα της χώρας έχει υποχωρήσει έξι φορές τις τελευταίες επτά συνεδριάσεις. Κάπως έτσι οι επενδυτές ψάχνουν ενδείξεις ότι η κεντρική τράπεζα έχει σταματήσει την σύσφιξη της πολιτικής της.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.