Το μήνυμα Μακρόν στη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Το μήνυμα Μακρόν στη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στην Κορσική.

Συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν θα έχει την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στην Κορσική θα γίνει πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ που θα γίνει εκεί εκείνη την ημέρα, με τη συμμετοχή Γαλλίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας, Κύπρου, Μάλτας και Πορτογαλίας.

Η συνάντηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω της διπλωματικής συγκυρίας. Μην ξεχνάμε ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τεταμένες λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ethnos.gr κατά τη συνάντησή τους ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος θα επισφραγίσουν την κοινή τους βούληση να αναβαθμίσουν σημαντικά τη συνεργασία τους σε αμυντικό επίπεδο.

Οι δύο άνδρες θα προγραμματίσουν και τη νέα τους συνάντηση αυτή τη φορά στο Παρίσι όπου θα πέσουν οι υπογραφές για την άμεση προμήθεια 18 νέων και μεταχειρισμένων των μαχητικών αεροσκαφών, 4ης γενιάς, τύπου Rafale. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η διατύπωση για τη ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαγγείλει το προσεχές Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη ένα συνεκτικό όσο και φιλόδοξο εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο πέραν των γαλλικών μαχητικών θα περιλαμβάνει την αναβάθμιση των 4 φρεγατών, τύπου ΜΕΚΟ, ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ. Περιλαμβάνει ακόμη την πρόσληψη περί των 5000 επαγγελματιών οπλιτών, αλλά και τον εκσυγχρονισμό της αμυντικής βιομηχανίας, καθώς βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο η διαδικασία αποκρατικοποίησης των ναυπηγείων Ελευσίνας, η διαγωνιστική διαδικασία για τον Σκαραμαγκά, ενώ αναζητείται στρατηγικός επενδυτής για την ΕΑΒ.

Ανώτερες πηγές του Πενταγώνου επιβεβαιώνουν πως το εξοπλιστικό πρόγραμμα, που έχει αποφασισθεί απλώνεται τουλάχιστον σε βάθος 4ετίας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.