Κρατήστε την ημερομηνία: Πότε θεωρεί η κυβέρνηση ότι θ’ απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό

Τα πράγματα ίσως σκουρύνουν λίγο ακόμα, όμως μετά...
Χαρδαλιάς και νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Ένα διαφορετικό... lockdown

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα μοιάζει το τελευταίο διάστημα να έχει σταθεροποιηθεί: μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων στις αρχές Αυγούστου με τα καθημερινά κρούσματα ν’ αγγίζουν τα 300, εδώ και μερικές μέρες κινούμαστε κάτω από 250, ενώ υπήρξαν και κάποιες φορές που «πέσαμε» κάτω και από τα 200.

Παράλληλα, βέβαια, ο αριθμός των διασωληνωμένων συνεχίζει να αυξάνεται, όμως παραμένει σε  «ελεγχόμενα» επίπεδα, μιας και στην εντατική παραμένουν λιγότεροι από 40 συμπολίτες μας (που ευχόμαστε όλοι τους να αναρρώσουν και να βγουν από τις ΜΕΘ).

Την ώρα, λοιπόν, που έχουμε επιτέλους κάποια βάσιμα στοιχεία πως ο εφιάλτης της πανδημίας θα φτάσει επιτέλους στο τέλος του, την ώρα που το ρωσικό εμβόλιο δείχνει να είναι αποτελεσματικό ενώ και αυτό της Οξφόρδης βρίσκεται στον… σωστό δρόμο, το μεγάλο ερώτημα παραμένει: πότε επιτέλους θα απαλλαγούμε από τον COVID-19;

Τα πράγματα στη χώρα μας παραμένουν σε καλό επίπεδο, όμως το «ζουμί» της υπόθεσης είναι το πότε θεωρούν οι κυβερνώντες ότι θα δούμε φως στο τούνελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του instanews η κυβέρνηση έχει θεσπίσει ως ημερομηνία-ορόσημο την 15η Οκτωβρίου. Αν ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων μέχρι τότε δεν εκτοξευτεί απότομα και παραμείνει στα πέριξ των 200, τότε υπάρχει αισιοδοξία πως θ’ αρχίσει να καταγράφεται σημαντική πτώση.

Ο λόγος είναι πως παρά το γεγονός πως θα βρισκόμαστε από τα μέσα του φθινοπώρου και μετά σε κλειστούς χώρους, τώρα οι πολίτες θα είναι πιο υποψιασμένοι από το πρώτο κύμα και θα τηρούν σχεδόν στο έπακρο τα μέτρα, ενώ δε θα υπάρχει και αυτή η χαλαρότητα του καλοκαιριού και η ψευδαίσθηση ασφάλειας που μας «παρείχαν» οι ανοιχτοί χώροι- κάτι που αποδείχτηκε τελείως λανθασμένη σαν θεωρία, μιας και πολύς κόσμος κόλλησε κατά τους θερινούς μήνες σε ανοιχτά μέρη.

Επομένως, ο επόμενος 1.5 μήνας είναι το χρονικό σημείο-κλειδί προκειμένου να υπάρξει σημαντική ύφεση και να βάλουμε το νερό στ’ αυλάκι.

Ήδη από τον Δεκέμβρη και μετά αναμένονται οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στη χώρα μας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ