Με έξι λέξεις ο Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στον Ερντογάν

«Δε θα το δεχτούμε...»: Η φράση Μητσοτάκη που δείχνει τη στρατηγική για τη σύνοδο Κορυφής

Ξεκάθαρος ο Πρωθυπουργός.

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Ο διπλωματικός πυρετός για την Ανατολική μεσόγειο παραμένει εδώ και περίπου 1,5 μήνα.

«Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις» είπε με ο Έλληνας πρωθυπουργός παρουσιάζοντας την κατάσταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου στον Γιάνγκ Γιέτσι, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση το πρωί της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Από τις πολλές και τις υπερβολικές αποστροφές του κ. Ερντογάν συγκρατώ μόνο μια αυτή για τον διάλογο και απαντώ με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. «Η χώρα μας και μπορεί και θέλει να συζητήσει τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο χωρίς η ίδια να εκβιάζεται και χωρίς να παραβιάζεται η λογική. Ας φύγουν οι απειλές για να ξεκινήσουν οι επαφές» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα ο Νίκος Δένδιας θα θα επιδώσει στον ΓΓ του ΟΗΕ επιστολή του πρωθυπουργού για τις τουρκικές προκλήσεις. Σημειώνεται ότι το βράδυ της Πέμπτης ένα tweet του Γενς Στόλτενμπεργκ για έναρξη διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας άναψε φωτιές.

Η Αθήνα διέψευσε αμέσως την σχετική δήλωση. Η ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε μάλιστα ότι αν δεν αποχωρήσουν τα τουρκικά πλοία από την περιοχή του Αιγαίου δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει οποιαδήποτε συνομιλία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.