ΝΑΤΟ: Αναφορά συμφωνίας Ελλάδας και Σουλτάνου – Τι απαντάει η Αθήνα

Τι ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.
Η... πλακίτσα που έκανε ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, Ελλάδα και Τουρκία ήρθαν σε συμφωνία για να καθίσουν στο τραπέζι ώστε να ξεκινήσουν συνομιλίες τεχνικής φύσεως για την ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, ο Στόλτενμπεργκ έκανε μεταξύ άλλων την παρακλατω δήλωση για τη συμφωνία: «Μετά τις συζητήσεις μου με Έλληνες και Τούρκους αξιωματούχους, οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ για τη θέσπιση μηχανισμών στρατιωτικής αποσυμπίεσης για τη μείωση του κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων στην ανατολική Μεσόγειο».

Η είδηση ξεκίνησε να κάνει τον γύρο του κόσμου μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων από το έγκρυτο Reuters όμως φαίνεται πως η Αθήνα δεν μπορεί να τις επιβεβαιώσει. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι τόσο η Αθήνα όσο και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ εργάζονται προς την πλευρά της αποκλιμάκωσης των ελληνοτουρκικών επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, όπως η ελληνική πλευρά παραμένει σταθερή στην αρχικής της θέση.

Για να υπάρξει οποιαδήποτε συνομιλία τεχνικής φύσεως μεταξύ των δύο πλευρών, η Τουρκία πρέπει να απομακρύνει άμεσα και καθ’ ολοκληρία το πολεμικά της πλοία από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ