Παίζει το τελευταίο χαρτί: Η ύστατη πρόκληση Ερντογάν για θερμό επεισόδιο

Παιχνίδια πολέμου απ’ τους Τούρκους: «Ήρθε η ώρα»

Λέει ότι θέλει διάλογο, αλλά..

Φάσκει και αντιφάσκει ο Εντογάν με καθημερινές δηλώσεις που αλλάζουν συνεχώς περιεχόμενο, με τις στρατιωτικές του κινήσεις όμως να παραμένουν σταθερά προκλητικές στο ανατολικό Αιγαίο. Το ίδιο συνεχίστηκε και σήμερα με τον Τούρκο πρόεδρο να δηλώνει μεν ότι επιθυμεί πολιτική λύση, οι εντολές όμως που έχει δώσει μέσα στην εβδομάδα κλιμακώνουν την ένταση.

Τα τουρκικά πλοία να φτάνουν ένα βήμα πριν το θερμό επεισόδιο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, την εβδομάδα που μας πέρασε στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου. Τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας «κλείδωσαν» με τα όπλα τους στον στόχο τους τουλάχιστον μία ελληνική φρεγάτα που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση ανοιχτά της Χάλκης.

Η προσπάθεια να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο αποφεύχθηκε μετά από τη ψύχραιμη αντίδραση των ελληνικών πληρωμάτων που έχουν πάρει εντολές να παραμένουν προσεκτικά στις τουρκικές προκλήσεις και να μη δώσουν αφορμή στον Ερντογάν να δημιουργήσει αφήγημα για ελληνικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Αυτή η τακτική λειτούργησε και με την Φρεγάτα «Λήμνος» με τα μέλη της που πραγματοποιούσαν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, όταν «κλειδώθηκαν» σαν στόχοι από τα τουρκικά πλοία την ίδια ώρα που τα Μέσα της Άγκυρας έριχναν το μπαλάκι στην εξέδρα με προκλητικά δημοσιεύματα για ταξίδια Ελλήνων πολιτικών εντός ελλαδικού χώρου.

«Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να αυξάνει τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο για τα νησιά των οποίων η κατάσταση αμφισβητείται», έγραψε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ για το ταξίδι της προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελόριζο με αφορμή τον εορτασμό των 77 χρόνων από την απελευθέρωσή του.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.