Αποθέωσε Τσιόδρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης γι’ αυτό που έκανε…

Αποθέωσε Τσιόδρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης γι’ αυτό που έκανε…

Τα καλά λόγια του πρωθυπουργού

Παρά τα όσα έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί κατά καιρούς η σχέση του πρωθυπουργού με τον Σωτήρη Τσιόδρα παραμένει άψογη.

Το γεγονός αυτό φάνηκε για μια ακόμη φορά κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τον κορωνοϊό όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποθέωσε τον κ. Τσιόδρα.

Ο «Βηματοδότης» έχει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στον επικεφαλής της ομάδας λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας:

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα για την ενημέρωση των 6 μ.μ. που έκανε την Τρίτη: «Καλημέρα Σωτήρη, εξαιρετική η ενημέρωση», του είπε μόλις άρχισε η καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό. Ο κ. Τσιόδρας με τη σεμνότητα που τον χαρακτηρίζει απλώς παρουσίασε τα δεδομένα για την εξέλιξη της νόσου, ενώ τόνισε πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων ιδίως στα γηροκομεία.

Η ενημέρωση των 6 μ.μ. της Τρίτης ήταν όντως εξαιρετική. Οπως και τις άλλες φορές, έτσι και την Τρίτη, μίλησε στην καρδιά όλων των Ελλήνων. Με ήρεμο τρόπο, με επιστημονικά επιχειρήματα, με εμπειρία ζωής και, όπως παρατήρησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, «χτύπησε στον ψυχισμό των Ελλήνων».

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «φτάσαμε στον αριθμό των 17.000 τεστ τα οποία έγιναν στην επικράτεια. Είναι μικρή η θυσία την οποία ζητάμε από όλους προκειμένου να αποτρέψουμε τα χειρότερα».

Πρόσθεσε πως θεωρεί πολύ θετική εξέλιξη το γεγονός ότι τα κρούσματα που εντοπίζονται αποτελούν σταθερά ένα πολύ μικρό μέρος των εξεταζόμενων. Αλλά τα κρούσματα έχουν πάρει πάλι ανοδική πορεία…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.