Στροφή Ερντογάν: Δηλώνει έτοιμος για διπλωματική λύση με την Ελλάδα

Μαύρη λίστα: Οι «ανυπότακτοι» Έλληνες που τρέμει ο Ερντογάν

Αναδίπλωση από τον Τούρκο πρόεδρο που αλλάζει το σκηνικό.

Σε «κόκκινο» συναγερμό εξακολουθεί να βρίσκεται η κυβέρνηση αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις για τυχόν θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Οι διαδοχικές Navtex από πλευράς Τουρκίας έχουν φέρει σε ετοιμότητα τους πάντες εδώ και καιρό αφού από το τέλος Ιουλίου και μετά επικρατεί μία διαρκής έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Όπως φαίνεται όμως ο Τούρκος πρόεδρος κάνει στροφή στην σκληρή στάση του. Σύμφωνα με όσα είπε σε συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμμάτους του και δημοσιεύθηκαν στον τουρκικό Τύπο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να αναζητεί μία διπλωματική λύση με την Ελλάδα στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.

«Στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου θα προχωρήσουμε στα πλαίσια της διπλωματίας. Η Τουρκία στο σημείο των δικαιωμάτων της στην ανατολική Μεσόγειο έχει 100% δίκιο. Σε περίπτωση που και η απέναντι πλευρά απομακρυνθεί από τα βήματα της αύξησης της έντασης, τότε στην ανατολική Μεσόγειο, μέσω διπλωματίας μπορούμε να εφαρμόσουμε την πολιτική “καζάν – καζάν”» φέρεται να είπε σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet.

Το “καζάν – καζάν” είναι το λεγόμενο “win – win” και στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρεται σε μία λύση αποδεκτή από όλους.

«Πρέπει να αναδείξουμε τις συνεργασίες και προσπάθειες αλληλοϋποστήριξης που είχαμε με τις χώρες της περιοχής, κυρίως με την Ελλάδα. Αυτή την προσπάθεια να την αναδείξουμε στο τραπέζι του διαλόγου και να την εξηγήσουμε στην κοινή γνώμη» τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Αξίζει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει τον πλήρη έλεγχο του τύπου της χώρας. Σχεδόν τίποτα δε δημοσιεύεται χωρίς τη θέλησή του κι έτσι η δημοσιοποίηση όσων είπε αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.