24 ώρες μετά: Την Αθήνα κατηγορεί ο Σουλτάνος για το δημοσίευμα των Γερμανών

Μαύρη λίστα: Οι «ανυπότακτοι» Έλληνες που τρέμει ο Ερντογάν

Η απάντηση των Τούρκων μετά τον σάλο για το δημοσίευμα της Die Welt.

Έπρεπε να περάσουν 24 ώρες, η είδηση από το δημοσίευμα της Die Welt να κάνει τον γύρο του κόσμου για να αποφασίσει η Τουρκία να το σχολιάσει. Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια στην Κωνσταντινούπολη του Open, Μαρία Ζαχαράκη, o εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση 24 ώρες μετά το δημοσίευμα

Ενδιάμεσα είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της κυβέρνησης Στέλιου Πέτσα αλλά και ο σχολιασμός από Μέσα σε όλον τον κόσμο για το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας που υποστήριζε ότι ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τη στρατιωτική του ηγεσία να δημιουργήσει τεχνητά θερμό επεισόδιο, καταρρίπτοντας ένα ελληνικό αεροσκάφος ή βυθίζοντας ένα ελληνικό πλοίο.

Ο τούρκος εκπρόσωπος Χαμί Ακσόϊ έριξε τα βέλη του στην Αθήνα, κατηγόρησε τον Έλληνα εκπρόσωπο για τις δηλώσεις του που βασίστηκαν, όπως υποστήριξε, σε ένα δημιούργημα φαντασίας. Συμπλήρωσε ότι τα ψεύδη της Αθήνας αυξάνουν την ένταση στην περιοχή.

«H είδηση που δημοσιεύτηκε στη Die Welt για την ανατολική Μεσόγειο και κάνει αναφορά στη χώρα μας είναι εντελώς δημιούργημα φαντασίας.

Οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας βασιζόμενος σε αυτό το δημοσίευμα, το οποίο είναι δημιούργημα φαντασίας, δείχνει πως η χώρα αυτή βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της ανατολικής Μεσογείου και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στη διεθνή πρακτική και στο δίκαιο.

Αντί οι ελληνικές Αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψευδή ας σταματήσουν τα βήματα, τα οποία αυξάνουν την ένταση στην περιοχή»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.