Επιμένει στο «βυθίστε τους»: Συναγερμός στον ελληνικό στρατό για τη νέα διαταγή Ερντογάν

Επιμένει στο «βυθίστε τους»: Συναγερμός στον ελληνικό στρατό για τη νέα διαταγή Ερντογάν

H αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας για τα σχέδια του Ερντογάν.

Ένα ρεπορτάζ με μία σοκαριστική αλλά καθόλου μη ρεαλιστική αποκάλυψη για τα σχέδια του Ερντογάν έκανε η γερμανική εφημερίδα Die Welt, φέρνοντας στο φως το πιο σκληρό πρόσωπο του Τούρκου προέδρου για το Αιγαίο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τους στρατηγούς του να υπάρξει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, με τους στρατιωτικούς του να πρέπει να βυθίσουν ένα ελληνικό στρατιωτικό πλοίο. Εναλλακτικά θα έπρεπε να καταρρίψουν ένα αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος που βλέπει την δημοφιλία του να πέφτει όσο γρήγορα πέφτει το φετινό καλοκαίρι η τουρκική λίρα κάνει οτιδήποτε για να κρατηθεί στην εξουσία. Με την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκάθαρα απέναντί του, τη Γαλλία ουσιαστικά να συνδράμει σε Ελλάδα και Κύπρο για οτιδήποτε προκύψει στην ανατολική Μεσόγειο, ο Ερντογάν σκληραίνει τη στάση του ακόμα περισσότερο.

Όπως αναλύθηκε στο δελτίο του Open από τον απεσταλμένο του καναλιού στο Βερολίνο Παντελή Βαλασόπουλου, το αίτημα του Ερντογάν για να υπάρξει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο απορρίφθηκε από τη στρατιωτική του ηγεσία. Ο Ερντογάν ζήτησε να προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδιο με τις λιγότερες ανθρώπινες απώλειες αλλά βρήκε αντίθετους τους στρατηγούς του.

«Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Ερντογάν διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί, ήταν και πάλι το σκεπτικό ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει τη ζωή του»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.