Κορωνοϊός: Προ των πυλών το δεύτερο κύμα στην Ευρώπη

Κορωνοϊός: Προ των πυλών το δεύτερο κύμα στην Ευρώπη

Οι αριθμοί προκαλούν ανησυχία.

Προβληματισμό προκαλεί η διαρκής αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη. Η γηραιά Ήπειρος επλήγη σημαντικά από τον φονικό ιό την άνοιξη όταν και επήλθε οριζόντιο lockdown μετρώντας πάνω από 200 χιλιάδες νεκρούς συνολικά.

Όπως φαίνεται όμως το χειρότερο σενάριο, που δεν είναι άλλο από ένα νέο κύμα, είναι προ των πυλών. Οι αριθμοί που καταγράφονται καθημερινά μαρτυρούν την σκληρή πραγματικότητα για την πορεία του φονικού ιού στην Ευρώπη.

Δείχνουν μάλιστα με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η αντιμετώπισή του δε θα είναι μία εύκολη υπόθεση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα, η Ισπανία κατέγραψε την Τρίτη 8.115 νέα κρούσματα, τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα στη γηραιά Ήπειρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χώρα της ιβιρικής μέσα στον Ιούνιο δεν κατάγραψε πάνω από 500 περιπτώσεις την ημέρα. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων πήρε την ανιούσα το τελευταίο δίμηνο φτάνοντας στον αριθμό – ρεκόρ για το τελευταίο τρίμηνο.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται δραματικά και στη Γαλλία. Η χώρα που μετρά πάνω από 30 χιλιάδες νεκρούς κατέγραψε την Τρίτη 4.982 νέες περιπτώσεις δημιουργώντας εκ νέου προβληματισμό στην κυβέρνηση.

Πάνω από ένα εκατομμύριο συνολικά κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στη Ρωσία. Η χώρα που την άνοιξη δεν είχε μεγάλες απώλειες έφτασε τις 4.729 νέες μολύνσεις από τον ιό, ενώ πάνω από 2000 (2.079) είναι τα νέα κρούσματα και στην Ουκρανία.

Πάνω από χίλια νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο (1295), τη Γερμανία (1209) αλλά και τη Ρουμανία (1.053) ενώ στην Ιταλία καταγράφηκαν 978 νέα κρούσματα.

Συνολικά στην Ευρώπη την Τρίτη επιβεβαιώθηκαν 29195 νέα κρούσματα του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.