Ο ΠΟΥ ξεκαθαρίζει: Τότε θα νικηθεί ο κορωνοϊός

«Έπρεπε να σκοτώσουμε τους πρώτους ασθενείς κορωνοϊού στην Κίνα»

Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του.

Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθεται ολόκληρος ο πλανήτης για την εμφάνιση του εμβολίου του κορωνοϊού. Δεκάδες κλινικές μελέτες είναι υπό δοκιμή προκειμένου να φονικός ιός να εξαλειφθεί και η ανθρωπότητα να επιστρέψει στο καθεστώς πριν την εμφάνισή του.

Ο κορωνοϊός έκανε την εμφάνισή του στο τέλος του 2019 στην πόλη Γουχάν της Κίνας. Από τότε έχουν καταγραφεί πάνω από 25 εκατομμύρια κρούσματα και 855 χιλιάδες θάνατοι παγκοσμίως. Οι ΗΠΑ κρατούν την θλιβερή πρωτιά με πάνω από έξι εκατομμύρια κρούσματα και 187 χιλιάδες θανάτους.

Ενώ όλος ο πλανήτης περιμένει τα θετικά από τις έρευνες για το εμβόλιο, ο Χανς Κλούγκε, διευθυντής του παγκόσμιου οργανισμού υγείας στην Ευρώπη κατεβάζει τους τόνους.

Όπως επισημαίνει η πανδημία του κορωνοϊού θα νικηθεί όχι την ημέρα που θα βρεθεί το εμβόλιο αλλά την ημέρα που θα μάθουμε να ζούμε μαζί του.

Όπως εκτίμησε ο Χανς Κλούγκε, η Ευρώπη μπορεί να ζήσει με την πανδημία και να την διαχειριστεί με τοπικά lockdown. Πρόσθεσε όμως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουν περιορισμοί σε εθνικό επίπεδο.

«Η ημέρα που θα νικήσουμε την πανδημία δεν είναι απαραιτήτως η ημέρα που θα βρεθεί το εμβόλιο. Θα είναι όταν μάθουμε να ζούμε με την πανδημία, και αυτό μπορεί να είναι αύριο» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Κλούγκε μιλώντας στο Sky news.

Όσο για την πορεία ενός δεύτερου κύματος του ιού σημείωσε: «Είμαι αισιόδοξος, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τοπικά lockdown».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.