Αλήθεια, πίστεψε κανείς αυτό που είπε ο Ερντογάν;

Αυτή τη φορά θα το κάνει: Ραγδαίες εξελίξεις με την Τουρκία στο Αιγαίο

Μπορεί ο Σουλτάνος να πανηγυρίζει, αλλά η αλήθεια τον διαψεύδει...

Αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς εξελίχτηκαν τα πράγματα στην οικονομία για τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ύστερα από τις ανακοινώσεις του για το κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακάλυψαν τα ερευνητικά του σκάφη στη Μαύρη Θάλασσα.

Η υποχώρηση της λίρας από τα μέσα Ιουλίου και μετά είχε πλησιάσει τα ιστορικά χαμηλά του 2018 και το άνοιγμα των ερευνών προς Μαύρη Θάλασσα και ανατολική Μεσόγειο συνδεόταν άμεσα με την πορεία της τουρκικής οικονομίας. Όμως φαίνεται ότι, προς το παρόν, αυτό δεν φαίνεται να έχει ανταπόκριση στο νόμισμα και το χρηματιστήριο της χώρας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε το μυθικό, κατά τη γνώμη του κοίτασμα φυσικού αερίου, των 320 δισ. κυβικών μέτρων, ικανό όπως ανέφερε να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της Τουρκίας για τουλάχιστον 20 χρόνια. Στις ανακοινώσεις αναφέρθηκε πως το κοίτασμα θα είναι λειτουργικό και θα συνδεθεί με την ενδοχώρα το 2023.

Κατά σύμπτωση αυτή θα είναι και η πιθανότερη χρονιά για τις προεδρικές εκλογές καθώς θα συμπληρώνονται και 100 χρόνια από την ίδρυση του Τουρκικού κράτους. Αυτές οι ανακοινώσεις όμως δεν είχαν την απαιτούμενη αύξηση στην τιμή της λίρας ακόμα και μετά το τέλος του διαγγέλματος του Τούρκου πολιτικού.

Η λίρα κατάφερε να υποχωρήσει έναντι του δολαρίου κατά 0,3% και το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης κατέγραφε μεγάλη πτώση της τάξης του 7%. Η απογείωση της λίρας δεν ήρθε ποτέ και αυτό δημιουργεί ερωτηματικά μετά από μία τέτοια ανακοίνωση του Τούρκου Προέδρου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.