Τα 269 κρούσματα σήμαναν συναγερμό: Οι 2 περιοχές που μπαίνουν σε lockdown από την Παρασκευή

Πλωτά νοσοκομεία, στρατιωτικός νόμος: Το απόρρητο σχέδιο της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό

Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες

Η μείωση του αριθμού των κρουσμάτων την Κυριακή δυστυχώς αποδείχτηκε φωτοβολίδα. Το χθεσινό ρεκόρ θορύβησε τους λοιμωξιολόγους και την κυβέρνηση που βρίσκονται πλέον σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

Να σημειωθεί ειρήσθω εν παρόδω ότι η γκρίνια για τη στάση των λοιμωξιολόγων αυξάνεται εντός κυβέρνησης. Υπάρχουν φωνές που λένε ότι οι 28 της επιτροπής αργούν πολύ να πάρουν αποφάσεις και ζητούν την άμεση μείωση του αριθμού τους.

Να υπάρχει δηλαδή ένα μικρό, ευέλικτο σχήμα που δεν θα θέλει 3 και 4 μέρες για να πάρει μια απόφαση για ένα μέτρο, όπως συμβαίνει τώρα.

Στο τραπέζι πλέον της επιτροπής και της κυβέρνησης έχουν πέσει και πιο δραστικά μέτρα, τα οποία πριν από λίγο καιρό δεν θα τα συζητούσε κανείς.

Εκτός από τα γνωστά (χρήση μάσκας παντού, τηλεργασία, πρωτόκολλα για όσους επιστρέφουν στην εργασία τους από διακοπές) πλέον συζητείται και ένα ακόμα, πιο σκληρό πλην αναγκαίο. Και η απόφαση έχει πλέον ληφθεί. Πιο συγκεκριμένα σε lockdown μπαίνουν από την Παρασκευή Χαλκιδική και Μύκονος. Και έπεται συνέχεια…

Αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων στην Αθήνα (χθες από τα 269 τα 98 ήταν στην Αθήνα), τότε θα πάμε και εκεί σε lockdown. Προσοχή δεν μιλάμε όμως για γενικό lockdown, αλλά για τοπικό, εντός Αθήνας.

Όποια περιοχή της Αθήνας δηλαδή εμφανίσει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο θα ακολουθεί το μοντέλο του Πόρου για μια τουλάχιστον εβδομάδα μέχρι να βγει απ’ το κόκκινο.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες 3 μέρες ως την Κυριακή θα είναι κρίσιμες. Αν δεν μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων τότε τα νέα μέτρα θα είναι μονόδρομος…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.