Επιτέλους ανάσα: Οι 2 μειώσεις φόρων που ανακοινώνει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Αυτό είναι το πλαίσιο της άρσης των μέτρων που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Xωρίς ΔΕΘ αλλά μόνο με ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

Σε μία περίοδο με την ανεργία να καλπάζει, τον κορωνοϊό να έχει γονατίσει τις επιχειρήσεις, την ανάπτυξη να βρίσκεται σε ύφεση και το μέλλον της οικονομίας να φαντάζει δυστοπικό, η ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είναι ένα ακόμα χτύπημα. Η έκθεση δε θα λάβει χώρα στην καθορισμένη περίοδο αλλά θα υπάρξει μόνο η καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με όλα τα οικονομικά ρεπορτάζ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μελετάει τρόπους να δοθεί μία οικονομική ανάσα στην αγορά και προς αυτήν την κατεύθυνση σχεδιάζονται μέτρα τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν, εκτός απροόπτου, στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Η οικονομική ευρωπαϊκή ενίσχυση με τα κονδύλια των 32 δις, τα οποία θα αρχίσουν να εισρέουν από το 2021 και μετά, είναι ένα μαξιλάρι ασφαλείας για να μπορέσουν να εφαρμοστούν μέτρα μείωσης της φορολογίας δημιουργώντας δημοσιονομικό χώρο λόγω της ανάπτυξης που θα έρθει με τα κεφάλαια αυτά.

Τα δύο βασικά μέτρα μείωσης της φορολογίας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των οικονομικών ρεπορτάζ, που θα ανακοινωθούν στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και θα ενταχθούν στον επερχόμενο προϋπολογισμό είναι τα παρακάτω.

  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ένα μέτρο που θα αφορά εργαζομένους και εργοδότες
  • Μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα φυσικά πρόσωπα από τον Ιανουάριο του 2021. Στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή μείωσή της ως την κατάργησή της σε χρονικό ορίζοντα ως το 2023.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.