Κόκκινος συναγερμός: Πήρατε χαμπάρι γιατί χθες είχαμε «μόνο» 217 κρούσματα;

Σήμερα κλείδωσε: Το νούμερο που δείχνει αν η Ελλάδα θα γίνει Ιταλία
Οι λοιμωξιολόγοι βλέπουν το νούμερο και τρομάζουν...

Είναι, πια, κοινό μυστικό- όσο κι αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε: η Ελλάδα βρίσκεται με το 1.5 πόδι εντός του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού, το οποίο δείχνει ακόμα πιο επικίνδυνο από το πρώτο, διαψεύδοντας όσους πόνταραν ότι με την πάροδο του χρόνου θα εξασθενούσε η «δύναμη» του ιού.

Η πολύ καλή εικόνα και η αντιμετώπιση που είχε η χώρα μας το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου έχει πάει περίπατο, με τα κρούσματα για 5η συνεχόμενη ημέρα την Κυριακή να είναι πάνω από το ψυχολογικό (και όχι μόνο…) όριο των 200.

Παράλληλα, η είδηση για ένα κορίτσι 17 ετών που βρίσκεται διασωληνωμένη όπως επίσης και ότι ένα μωράκι 3 μηνών βρέθηκε θετικό στον Covid-19, καταδεικνύουν την σοβαρότητα του πράγματος.

Κι αν τις προηγούμενες φορές υπήρχε η «δικαιολογία» από πολλούς πως τα τεστ που γίνονταν ημερησίως ήταν σχεδόν 10.000 (ή και παραπάνω μερικές μέρες), επομένως ήταν λογικό να έχουν εκτοξευτεί τα κρούσματα, κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε για χθες (16/8).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, το 24ωρο από το απόγευμα του Σαββάτου έως και το αντίστοιχο της Κυριακής έγιναν μόλις 3.808 τεστ πανελλαδικά. Αυτό σημαίνει πως το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων ήταν 5.7% (217 στα 3.808), κι αυτό είναι  το υψηλότερο ποσοστό που έχει σημειωθεί από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, tο αμέσως προηγούμενο μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφηκε στις 13 Αυγούστου και ήταν το 2,7% θετικών επί συνόλου τεστ. Συγκεκριμένα, είχαν γίνει 7.553 τεστ και τα 204 ήταν θετικά.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως όσο συνεχίζει μια μεγάλη μερίδα του κόσμου να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τα μέτρα, τόσο χειρότερα θα είναι και τ’ αποτελέσματα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version