Φωτό-ντοκουμέντο: Η στιγμή που η φρεγάτα Λήμνος βγάζει νοκ άουτ το Kemal Reis (Pic)

Φωτό-ντοκουμέντο: Η στιγμή που η φρεγάτα Λήμνος βγάζει νοκ άουτ το Kemal Reis (Pic)

Η στιγμή που παραλίγο να έχουμε θερμό επεισόδιο.

Τις τελευταίες ημέρες είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία με παρολίγο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της «Καθημερινής» η φρεγάτα Λήμνος συγκρούστηκε με το Kemal Reis εξαιτίας λάθος χειρισμού του κυβερνήτη του τουρκικού πλοίου.

Για το συμβάν αναμένεται να παρουσιαστούν φωτογραφικά ντοκουμέντα. Η ελληνική φρεγάτα δεν υπέστη ζημιές σε αντίθεση με την τουρκική. Για το περιστατικό αναμένεται να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα armyvoice, το συμβάν διαδραματίστηκε σε τρεις φάσεις. Η τουρκική φρεγάτα Kemal Reis (κόκκινο), κινήθηκε εναντίον της ελληνικής (μπλε) όπως φαίνεται στο πρώτο κουτάκι του infographic. Η πορεία των δυο πλοίων φαίνεται από τα βελάκια.

Ο κυβερνήτης της ελληνικής φρεγάτας έκανε ανάποδα και άφησε την τουρκική να περάσει. Η φρεγάτα Kemal Reis άφησε εκτεθειμένη την δεξιά της πλευρά.

Τότε ο κυβερνήτης της ελληνικής διέταξε πρόσω και «επακούμπησε» την πλώρη της φρεγάτας Λήμνος στην δεξιά μάσκα του τουρκικού. Όπως περιγράφεται το συμβάν, πρόθεση της ελληνικής πλευράς ήταν να αποφύγει την σύγκρουση και όχι να προκαλέσει επεισόδιο, στις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.

Φωτό-ντοκουμέντο: Η στιγμή που η φρεγάτα Λήμνος βγάζει νοκ άουτ το Kemal Reis (Pic)

Στο μεταξύ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να ρίχνει λάδι στη φωτιά. «Είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο «Όρουτς Ρέις» αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και έλαβαν την πρώτη απάντηση», ήταν η χαρακτηριστικότερη ατάκα του Ερντογάν στη 19η επέτειο από την ίδρυση του κόμματός του.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με την καγκελάριο Μέρκελ. Ο Ερντογάν έκανε λόγο για ανάγκη διαλόγου προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.