Sputnik V: Αυτές είναι οι 20 πρώτες χώρες που παρήγγειλαν το ρωσικό εμβόλιο

Sputnik V: Αυτές είναι οι 20 πρώτες χώρες που παρήγγειλαν το ρωσικό εμβόλιο

H Ρωσία προχωράει στις τελευταίες δοκιμές αλλά έχει ήδη γεμίσει πελάτες.

Περήφανος αλλά και βιαστικό να ανακοινώσει το πρώτο εγκεκριμένο εμβόλιο κατά του Covid-19 ήταν στη χθεσινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενημερώνοντας το κοινό της τηλεοπτικής του ανακοίνωσης για το Sputnik V και τις κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Το εμβόλιο βρίσκεται στην τρίτη φάση των δοκιμών του σε ανθρώπους αλλά έχει πάρει ήδη έγκριση στη Ρωσία και από το τέλος Σπετεμβρίου θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του. Ο ΠΟΥ ξεκίνησε ήδη επαφές με τις ρωσικές υγειονομικές αρχές για τη πιθανή έγκριση του εμβολίου και σε άλλες χώρες, όμως ήδη 20 χώρες έχουν δείξει ενδιαφέρον να παραγγείλουν από τώρα το εμβόλιο.

Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν με την ιστοσελίδα της εταιρείας που το παράγει να αναφέρει πως η παραγωγή μπορεί να φτάσει τα 200 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του 2020. Μία από τις πρώτες χώρες που έδειξε ενδιαφέρον για να παραγγείλει το νέο εμβόλιο είναι η Ινδία.

Μεταξύ των άλλων χωρών που προσέγγισαν τη Ρωσία για παραγγελίες του Sputnik V είναι τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι Φιλιππίνες, η Βραζιλία, η Σαουδική Αραβία, η Ινδονησία και το Μεξικό.

Η Ρωσία σκοπεύει να βάλει και άλλες χώρες στο παιχνίδι της παραγωγής και ενδέχεται να συνεργαστεί με επενδυτικά funds σε χώρες όπως η Τουρκία, η Ινδία και η Βόρεια Κορέα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.