«Αυταπόδεικτες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την Εύβοια»

«Αυταπόδεικτες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την Εύβοια»

Δριμύ κατηγορώ από τη Νίνα Κασιμάτη

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την τραγωδία με τους 8 νεκρούς στην Εύβοια προσάπτει η Νίνα Κασιμάτη. Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσε μάλιστα, σε ανάρτησή της, τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων πριν από την τραγωδία.

Τόσο η ΕΜΥ, όσο και το Εθνικό Αστεροσκοπείο, είχαν δημοσιοποιήσει έγκαιρες και συγκεκριμένες προβλέψεις για τις βροχοπτώσεις στην κεντρική Εύβοια.

Και υποστηρίζει ότι διαψεύδονται οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης περί του αντιθέτου, μετά την τραγωδία.

https://www.facebook.com/kasimatinina/posts/2624204681174132

 

«Τα 72 χιλιοστά που έδειχνε ένα από τα προγνωστικά μοντέλα για την Κεντρική Εύβοια αρκούσε για να βγει πορτοκαλί προειδοποίηση στο έκτακτο δελτίο επικαιροποίησης, μια και τα όριά του βρίσκονταν μεταξύ των 40 και 75 χιλιοστών» σημειώνει. Έτσι απαντάει ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κ. Θοδωρής Κολυδάς με εκτενή δήλωση που περιέχει στοιχεία και χάρτες, αποδεικνύοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός από πλευράς Ε.Μ.Υ. λειτούργησε έγκυρα και έγκαιρα. Δυστυχώς όμως όπως φαίνεται, η Κυβέρνηση, που ώφειλε να εκτελέσει σχέδιο πρόληψης και, μεταξύ άλλων, να απευθύνει προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Εύβοιας, δεν αξιολόγησε τα στοιχεία της Ε.Μ.Υ και του Εθνικού Αστεροσκοπείου ενώ διέθετε και τον χρόνο και τα μέσα για να το πράξει. Κατόπιν τούτου, οι ουσιαστικές και πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θάνατο έξι συμπολιτών μας και ενός βρέφους είναι αυταπόδεικτες και οφείλει να τις αναλάβει και ο ίδιος προσωπικά ως Πρωθυπουργός. Περιττό να ειπωθεί ότι ο κ. Κολυδάς, με διακριτό ήθος και συναίσθηση του μεγέθους της τραγωδίας, αδειάζει τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος μετά τις γκροτέσκες δικαιολογίες του για το 112 ισχυρίστηκε ότι «δεν είχαμε σωστή πρόβλεψη».

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.