Κόβει πρώτη το νήμα του εμβολίου η Ρωσία: Το τέλος του κορωνοϊού ή βιαστική κίνηση του Πούτιν;

Κόβει πρώτη το νήμα του εμβολίου η Ρωσία: Το τέλος του κορωνοϊού ή βιαστική κίνηση του Πούτιν;

Το συμβολικό όνομα και οι χώρες που σπεύδουν να το προμηθευτούν.

Το πρώτο εμβόλιο στην εποχή της πανδημίας που παίρνει έγκριση για εμβολιασμούς ήρθε από τη Ρωσία, με τον πρόεδρο Πούτιν να το ανακοινώνει στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με μέλη της κυβέρνησης η οποία καλύφθηκε τηλεοπτικά.

Το νέο εμβόλιο φέρει τη συμβολική ονομασία Sputnik V, η οποία παραπέμπει στον πρώτο τεχνητό δορυφόρο της Σοβιετικής Ένωσης που στάλθηκε στο διάστημα το 1957. To εμβόλιο βρισκόταν μόλις δύο μήνες στην περίοδο των δοκιμών του σε ανθρώπους, όμως οι παραγγελίες από πολλές χώρες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η Ρωσία έχει ήδη δεχθεί από 20 χώρες προπαραγγελίες για 1 δισεκατομμύριο δόσεις του Sputnik V και ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές της με τον ΠΟΥ με τις ρωσικές υγειονομικές αρχές για την προέγκριση του μβολίου και εκτός Ρωσίας. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει αυστηρή εξέταση και αποτίμηση όλων των δεδομένων ασφαλείας και αποτελεσματικότητας, δήλωσε εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Ταρίκ Γιασάρεβιτς, όσον αφορά τις κλινικές δοκιμές κάθε εμβολίου.

Παρόλα αυτά ο Πούτιν και η Ρωσία πανηγυρίζουν για την άτυπη αυτή πρωτιά, με τον πρόεδρο της χώρας να αναφέρει ότι το εμβόλιο που αναπτύχθηκε είναι πολύ ισχυρό, δημιουργεί ανοσία διαρκείας. Επιπλέον πρόσθεσε ότι στα πειράματα του εμβολίου σε ανθρώπους συμμετείχε και μία από τις κόρες του, η οποία και εμβολιάστηκε με το νέο εμβόλιο.

Οι πληροφορίες για το νέο εμβόλιο αναφέρουν ότι η Ρωσία υποστηρίζει πως η ανοσία που δημιουργεί το Sputnik V θα έχει διάρκεια τουλάχιστον δύο έτη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.