Ο ανασχηματισμός που τον… πόνεσε: Η έντονη δυσαρέσκεια του Αδώνιδος δεν κρύβεται

Τι κρύβει η σιωπή του Μητσοτάκη για Άδωνι;

Ένας υφυπουργός που πλήγωσε το πρεστίζ του αντιπροέδρου.

O μίνι ανασχηματισμός μπορεί να μην έφερε πάρα πολλές αλλαγές στα πρόσωπα της κυβέρνησης και λειτούργησε κατά βάση συμπληρώνοντας τις απώλειες μετά τις παραιτήσεις υφυπουργών, κάποιοι υπουργοί όμως φαίνεται πως κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους μετά την υποβάθμιση ή την αφαίρεση κάποιων αρμοδιοτήτων τους.

Η υποβάθμιση του υπουργού ανάπτυξης ήρθε από τη στιγμή που το υπουργείο του απόκτησε υφυπουργό, τον Νίκο Παπαθανάση, ο οποίος μεταπήδησε από το υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου για να αναλάβει τις σημαντικότερες αρμοδιότητες του υπουργείου του Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην πραγματικότητα η κίνηση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη αφαιρεί κάθε επαφή του υπουργού κου Γεωργιάδη με επιχειρηματίες και βιομηχάνους για τις επενδύσεις και δίνει την φαρέτρα αυτή στον νέο υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όσο και αν προσπάθησε να το κρύψει ο Άδωνις Γεωργιάδης, είτε με την παρουσία του στο Μέγαρο Μαξίμου κατά την ορκωμοσία των νέων υφυπουργών, είτε με τα κολακευτικά λόγια για την αναβάθμιση του νέου του συνεργάτη, η αλήθεια είναι ότι ακόμα και από φιλοκυβερνητικά Μέσα αντιμετωπίζεται ως υποβάθμιση ο νέος του ρόλος και ως ένα είδος τιμωρίας.

Φαίνεται πως η δυσαρέσκειά υπήρξε και από τις δύο πλευρές, όμως ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε να καθαιρέσει από τα καθήκοντά του τον αντιπρόεδρο του κόμματος, του αφαίρεσε όμως τα σημαντικά όπλα του χαρτοφυλάκιού του στον τομέα των επενδύσεων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.