Καταρρέει ο μύθος της Αφρικής: Εκατόμβες ομαδικών τάφων

Καταρρέει ο μύθος της Αφρικής: Εκατόμβες ομαδικών τάφων

Tη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της περνάει η Νότια Αφρική.

Μέχρι την άνοιξη η Αφρική βρισκόταν πολύ χαμηλά στις περιοχές του πλανήτη με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού και ο μύθος των περιοχών που δεν πλήττονται λόγω της θερμοκρασίας ξεκίνησε, στην ήπειρο με τις πιο ανοργάνωτες δομές υγείας, παρότι ο ΠΟΥ προειδοποιούσε ότι λίγους μήνες μετά η Αφρική ίσως γινόταν το κέντρο του covid-19 παγκοσμίως.

Η εξάπλωση όμως του ιού μέσα στο καλοκαίρι έφτασε στα επίπεδα της Αμερικής και της Ευρώπης με τη Νότια Αφρική να είναι το κέντρο του κορωνοϊού στην ήπειρο με 10.000 επιβεβαιωμένους θανάτους και πάνω από 600.000 ξεπερνώντας ακόμα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πρόεδρος της χώρας μιλάει για τη μεγαλύτερη κρίση θανάτων στην ιστορία της Νότιας Αφρικής και οι γειτονικές χώρες προετοιμάζουν, όσο μπορούν, όσο μπορούν σχέδια αντιμετώπισης για να μην φτάσουν στα επίπεδα της Νότιας Αφρικής.

Οι εικόνες που έρχονται από τους ομαδικούς τάφους του Ολιφαντσβεϊλ, λίγο έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ, είναι συγκλονιστικές και οι αρχές πιστεύουν ότι είναι εκατοντάδες χιλιάδες τα κρούσματα που δεν έχουν εντοπιστεί παρά τα 2,2 εκατομμύρια τεστ του ιού που είχαν εφοδιαστεί μέχρι τον Ιούλιο.

Η Νότια Αφρική βρίσκεται στο κέντρο του χειμώνα και η πανδημία τη χτυπάει δείχνοντας ότι αργά ή γρήγορα όλη η ήπειρος των 1,2 δισεκατομμυρίων κόσμου θα αντιμετωπίσει έναν ιό με όπλα το πιο ισχνά χρηματοδοτούμενο σύστημα υγείας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.