Αυτή τη φορά θα το κάνει: Ραγδαίες εξελίξεις με την Τουρκία στο Αιγαίο

Αυτή τη φορά θα το κάνει: Ραγδαίες εξελίξεις με την Τουρκία στο Αιγαίο

Ο Ερντογάν προαναγγέλλει τις προθέσεις του.

Σε μία ακόμα προσευχή που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Σοφία βρέθηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και βρήκε ευκαιρία να επιστρέψει στις εμπρηστικές δηλώσεις για όσα συμβαίνουν στο ανατολικό Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξοργισμένος από τη συμφωνία για μερική οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου επιτέθηκε ανοιχτά στα όσα ανακοίνωσαν οι δύο χώρες και χαρακτήρισε άκυρη τη συμφωνία, χωρίς καμία αξία.

«Η ανάπτυξη της Τουρκίας συνεχίζεται. Συνεχίζουμε τον υψηλό μας ρυθμό ανόδου., θα συνεχίσουμε. Συνεχίζουμε στο δρόμο μας, είμαστε ισχυρότεροι σήμερα από χθες, αύριο θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί», πρόσθεσε στο κοινό που τον παρακολουθούσε ενώ συμπλήρωσε σε ακόμα πιο αυστηρό τόνο:

«Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία. Η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη Λιβύη ούτε με την Αίγυπτο. Η Μέρκελ μού ζήτησε να σταματήσουμε τις γεωτρήσεις κι εγώ της είπα ότι δεν τους εμπιστεύομαι τους Έλληνες, αλλά αν το ζητάς εσύ να το κάνω. Τώρα ξεκινάμε και πάλι τις γεωτρήσεις. Ενημερώσαμε σχετικά και τη Μέρκελ».

Πηγές του Open ανέφεραν πως η τουρκική διπλωματία ειδοποίησε την Ελλάδα ότι οι προγραμματισμένες επαφές των δύο πλευρών που είχαν ημερομηνία έναρξης τις 24 Αυγούστου ακυρώνονται.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.