«Ρουκέτα» Μητσοτάκη σε Άδωνι…

Όλα όσα είπε ο υπουργός.
Σε δύσκολη θέση κορυφαίος υπουργός - Τον κάλεσε για εξηγήσεις ο Μητσοτάκης

Αρκετή συζήτηση προκάλεσε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να κάνει κάποιες μικροαλλαγές και αναβαθμίσεις σε πρόσωπα.

Κεντρικό πρόσωπο των αλλαγών ήταν ο Θεόδωρος Σκυλακάκης που θα αναλάβει το ταμείο ανάκαμψης. Στα δημόσια ταμεία θα μπουν πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ το επόμενο χρονικό διάστημα και σε αυτό το πλαίσιο ο πρώην υφυπουργός οικονομικών θα έχει κεντρικό ρόλο.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και ο Νίκος Παπαθανάσης. Ο μέχρι πρότινος υφυπουργός ανάπτυξης αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή υπουργό ανάπτυξης και επενδύσεων. Πολλοί έκαναν λόγο για παράλληλη υποβάθμιση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Το γεγονός ότι ο Νίκος Παπαθανάσης θα λογοδοτεί αποκλειστικά στον Πρωθυπουργό και όχι στον υπουργό όπως γινόταν όσο ήταν υφυπουργός κάτι σημαίνει.

Όπως φαίνεται όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει άλλη άποψη. Μιλώντας ΣΚΑΪ ο υπουργός έσπευσε να διαβεβαιώσει πως «είμαστε πάρα πολύ καλά και με τον κ. Παπαθανάση και γενικά στην κυβέρνηση».

«Με τον κ. Παπαθανάση είμαστε πολύ αγαπημένοι, το ξέρετε καλά και πολύ προ του ανασχηματισμού. Τον είχα ξεχωρίσει και εγώ όλον αυτόν τον χρόνο για τις πολύ καλές του ικανότητες, πιστεύω θα κάνει καταπληκτική δουλειά ως αναπληρωτής υπουργός. Ήταν το δεξί μου χέρι και παραμένει το δεξί μου χέρι» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι δε θα αλλάξει τίποτα όσον αφορά την αναβάθμιση του Νίκου Παπαθανάση. Τα λόγια του έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας για τις αλλαγές στην κυβέρνηση. «Με τις επιλογές του υπογραμμίζει τους στρατηγικούς άξονες που αφορούν το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας. Και επιφέρει λειτουργικές βελτιώσεις στους τομείς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος» είχε σημειώσει ο Στέλιος Πέτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ