Αυτός είναι ο ιδιοκτήτης του φορτίου που ανατίναξε τη Βηρυτό (Pic)

Αυτός είναι ο ιδιοκτήτης του φορτίου που ανατίναξε τη Βηρυτό (Pic)

Ζει πιθανότατα στην Κύπρο.

Ανταποκριτής του Guardian αποκάλυψε το πρόσωπο πίσω από το όνομα του Ρώσου ιδιοκτήτη του πλοίου, που σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, μετέφερε και εγκατέλειψε πριν 7 χρόνια το φορτίο νιτρικού αμμωνίου που ανατίναξε τη Βηρυτό.

Ο δημοσιογράφος έφερε στην επιφάνεια μία φωτογραφία του Ρωσοκύπριου Igor Grechushkin, ιδιοκτήτη του πλοίου Rhosus που τον Σεπτέμβριο του 2013 έδεσε στο λιμάνι της Βηρυτού. Στην ανάρτησή του δείχνει τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη πάνω σε μία μοτοσυκλέτα και αναφέρει ότι πιστεύεται πως ζει στην Κύπρο.

Το δίκτυο Shiparrested.com από το 2015 αναφέρει ότι ο Ρώσος που μετέφερε τo νιτρικό αμμώνιο στις αποθήκες του λιμανιού της Βηρυτού, είναι ιδιοκτήτης του πλοίου, το οποίο με σημαία Μολδαβίας, έδεσε στο λιμάνι της πόλης του Λιβάνου λόγω τεχνικών προβλημάτων στο ταξίδι του από τη Γεωργία στη Μοζαμβίκη.

Όταν απαγορεύτηκε ο απόπλους του οι ιδιοκτήτες εγκατέλειψαν το πλοίο και του 2,750 τόνους νιτρικού αμμωνίου στο λιμάνι. Οι λιμενικές αρχές μετάφεραν, λόγω του κινδύνου που υπήρχε, όλο το φορτίο από το πλοίο στις αποθήκες του λιμανιού. Επτά χρόνια μετά το φορτίο παρέμενε στις αποθήκες παρότι διεκδικήθηκε νομικά από πολλούς πιστωτές.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.