Τύμπανα πολέμου ξανά: «Κανένα έλεος στις τουρκικές δυνάμεις του Ερντογάν»

Τι ετοιμάζει ο Σουλτάνος στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας

To μήνυμα προς τον Τούρκο πρόεδρο και τον τουρκικό στρατό.

Σκληρό μήνυμα ότι η Λιβύη δe θα μείνει άπραγη στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας έστειλε η στρατιωτική ηγεσία της χώρας προς τον Τούρκο Πρόεδρο. Σε μήνυμά του προς τον Ταγίπ Ερντογάν ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ δήλωσε ότι οι δυνάμεις του δεν θα δείξουν κανένα έλεος στου Τούρκους και δεν πρόκειται να επιτρέψουν να μετατραπεί η Λιβύη σε τουρκική αποικία.

Με την ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής Κουρμπάν μπαϊράμ, ο Χαφτάρ σε ομιλία του απευθυνόμενος στον Ερντογάν, έστειλε το μήνυμα ότι η Λιβύη δε θα δεχτεί δεύτερη εισβολή και δε θα δείξει κανένα έλεος. Μιλώντας στις μονάδες της ταξιαρχίας Ταρίκ Μπιν Ζιγιάντ θύμισε ότι τα 300 χρόνια της τουρκικής κατοχής στη Λιβύη οι Τούρκοι λειτούργησαν σαν δολοφόνοι και άρπαγες.

Η ομιλία του στρατάρχη Χαφτάρ κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ο εκπρόσωπος του Εθνικού στρατού της Λιβύης Αχμέντ Αλ Μισμαρί. Μεταξύ άλλων στην ομιλία του στρατάρχη που ελέγχει την Ανατολική Λιβύη τόνισε:

«Την κληρονομιά των προγόνων σας την κάναμε σφαίρες. […]Δε θέλω να βλέπω κανένα Τούρκο να περπατάει μπροστά σε αυτούς τους ήρωες. […]Δεν υπάρχει έλεος διότι δεν το δικαιούνται. […]Οι Τούρκοι έμειναν στη Λιβύη για 300 χρόνια, και οι Λίβυοι δεν είδαν τίποτα άλλο παρά κακό».

Ενώ τους Σύρους που έστειλε η Τουρκία στη Λιβύη μαζί με στρατιωτικό εξοπλισμό, ο Χαφτάρ τους χαρακτήρισε μισθοφόρους χωρίς οικογένειες και πατρίδα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.