Πέτσας: Ονόμασε τον ανασχηματισμό «μίνι αναδιάρθρωση»

Τι θα αλλάξει στη νέα κυβέρνηση.
Τα νεύρα του Πέτσα για μια...τσίχλα!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απάντησε το απόγευμα της Δευτέρας στις φήμες και τις πληροφορίες των τελευταίων εβδομάδων για τον ενδεχόμενο ανασχηματισμό. Ο ίδιος απέφυγε τη λέξη ανασχηματισμός και μίλησε για μία μίνι αναδιάρθρωση που θα γίνει στο υπουργικό σχήμα.

Ο χρόνος της ανακοίνωσης δεν ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά ανέφερε ότι θα γίνουν όταν τις αποφασίσει ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open οι λίγες αλλαγές που θα γίνουν στα υπουργεία θα αφορούν το πολύ μέχρι τρεις υπουργούς, ενώ θα υπάρχει αναβάθμιση σε ρόλους υφυπουργών διαφόρων βουλευτών.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ αναβαθμίζεται σε αναληρωτή Υπουργό Αντάπτυξης και Επενδύσεων ο Νίκος Παπαθανάσης.

Στην οικονομία ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης φαίνεται έτοιμος να αναλάβει τον συντονισμό για το ταμείο ανάκαμψης από τη νευραλγική θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Παραπάνω θέσεις υφυπουργών αναμένεται να αποκτήσουν τα υπουργεία Οικοδομών & Μεταφορών, Υγείας και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Υποχρεωτική επίσης θεωρείται η αντικατάσταση των υφυπουργών Ενέργειας  και Δικαιοσύνης κ.κ.  Γεράσιμου Θωμά και Δημήτρη Κράνη, οι οποίοι παραιτήθηκαν των καθηκόντων τους στα υπουργεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ