Γιατί ήραν τη βουλευτική της ασυλία αφού είχε ζητήσει συγγνώμη;

Γιατί ήραν τη βουλευτική της ασυλία αφού είχε ζητήσει συγγνώμη;

Η ιστορία μιας ανάρτησης…

Το στόρι κρατά εδώ και καιρό, από το φθινόπωρο του 2019, όταν η (γνωστή για το χιούμορ της, το οποίο ενίοτε αρκετοί δεν κατανοούν) Νίνα Κασιμάτη είχε κάνει μια ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις. Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ έχασε τη βουλευτική της ασυλία για σχόλιο που είχε γράψει στα social media, με 100 ψήφους υπέρ, 81 κατά και 6 λευκά.

Η άρση ήταν απόρροια της μήνυσης που είχαν υποβάλει αστυνομικοί για σχόλιο που είχε κάνει εναντίον τους – και η μήνυση αφορά μια σειρά από αδικήματα όπως διέγερση σε πράξη εγκλημάτων βιαιοπραγίας ή διχόνοια, καταπάτηση του αντιρατσιστικού νόμου, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Τι είχε γράψει λοιπόν η Κασιμάτη και προκάλεσε τέτοιες αντιδράσεις; Είχε αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media μια φωτογραφία που έδειχνε την Ντόρα Μπακογιάννη να βρίσκεται καλεσμένη στα στούντιο της ΕΡΤ και, κατά λάθος από κάτω, να γράφει «βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ».

Το σχόλιο της ήταν: «Η διεύρυνση γκαζώνει, Μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι», κάτι που ενόχλησε τις αστυνομικές ενώσεις. Η ίδια να ζητήσει συγγνώμη ωστόσο η μήνυση δεν αποσύρθηκε ποτέ, εξ ου και η Βουλή ήρε τη βουλευτική της ασυλία.

«Επρόκειτο για πολιτική ανάλυση με έντονη χιουμοριστική σκωπτική διάθεση καθώς εκείνες τις μέρες ήταν στην επικαιρότητα διεργασίες διεύρυνσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ατυχώς χρησιμοποίησα την επίμαχη φράση ως ρήμα κάνοντας ομοιοκαταληξία. Ο χαρακτηρισμός είναι λίαν συνηθισμένος χωρίς να έχει ποτέ ποινικοποιηθεί και χωρίς να τον έχω βάλει εγώ στον δημόσιο διάλογο ή να τον κανονικοποιώ. Το σχόλιό μου δεν είχε καμία σχέση με το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν είχα σκοπό να προσβάλω οποιονδήποτε εργαζόμενο στην Ελληνική Αστυνομία» εξήγησε. Αλλά δεν έπεισε.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.