Το πρόσωπο του ανασχηματισμού: Αυτός είναι ο εκλεκτός του Κυριάκου που τα παίρνει όλα

Αυτό είναι το πλαίσιο της άρσης των μέτρων που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Ο κύβος ερρίφθη

Η ελληνοτουρκική κρίση και το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα άλλαξαν όπως ήταν φυσικό την ατζέντα του πρωθυπουργού με αποτέλεσμα ο ανασχηματισμός να πάει πίσω.

Πλέον όμως μετράμε αντίστροφα για την ανακοίνωσή του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει τις αποφάσεις του και είναι θέμα ημερών να δούμε το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Πέραν από τους γνωστούς υπουργούς που θα αποχωρήσουν (Βρούτσης, Θεοχάρης, Αυγενάκης) η πιο σημαντική κίνηση του πρωθυπουργού θα είναι μια μεταγραφή εκ των έσω.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, το πρόσωπο κλειδί του ανασχηματισμού θα είναι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Και αυτό γιατί θα είναι ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αναλάβει το κρίσιμο έργο της διαχείρισης των 72 δις του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο κ. Σκυλακάκης θα βρίσκεται υπό τον ίδιο τον πρωθυπουργό και η δική του απόδοση θα κρίνει εν πολλοίς την πορεία της κυβέρνησης το επόμενο κρίσιμο διάστημα.

Ας μην ξεχνάμε ότι με τον τουρισμό να σημειώνει πτώση άνω του 70% ο χειμώνας αναμένεται δύσκολος. Και θα γίνει ακόμα πιο δύσκολος αν δεν αξιοποιηθούν σωστά τα 72 δις…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.