Η μεγαλύτερη ύφεση στην ιστορία φέρνει… «πραξικόπημα»;

Ο Τραμπ θολώνει τα νερά.
Οι Κινέζοι απαντούν στον Τραμπ: «Δεν προήρθε από εμάς ο κορωνοϊός»

Μία πολιτική βόμβα που συζητιόταν εδώ και καιρό στην Αμερική αποφάσισε να απ’ ασφαλίσει ο Αμερικάνος Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ μέσω του Twitter.

Το tweet του επικεφαλής των ΗΠΑ ανέφερε μία πιθανή αναβολή των προεδρικών εκλογών με αφορμή την επιστολική ψήφο και την πίεση των Δημοκρατικών, κατηγορώντας τους ότι οι εκλογές δεν μπορεί να είναι ασφαλείς και ακριβείς μέχρι να μπορεί ο κόσμος να ψηφίσει κανονικά από κοντά και όχι μέσω αλληλογραφίας.

Το ερώτημα που έθεσε στους ακόλουθούς τους είναι αν πρέπει οι εκλογές να αναβληθούν, ο ίδιος όμως γνωρίζει ότι είναι αντισυνταγματικό ένα τέτοιο ερώτημα και ό,τι και να κάνει η θητεία του θα λήξει τον Ιανουάριο του 2021. Οι εκλογές προστατεύονται από το Κογκρέσο και το Ανώτατο Δικαστήριο, θεσμοί που βρίσκονται πάνω από πιθανές αυθαιρεσίες του Τραμπ και κάθε άλλη ενέργεια που επιχειρήσει να κάνει ο ίδιος θα είναι μία αυταρχική αντισυνταγματική προσπάθεια.

Πολλοί κατηγορούν τον πρόεδρο Τραμπ ότι επίτηδες έριξε λάδι στη φωτιά για να δημιουργήσει παραπέτασμα καπνού λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση της ύφεσης της αμερικάνικης οικονομίας μέσα στο 2020 που μπορεί να ξεπεράσει το 30%, ένα ιστορικό νούμερο που θα ξεπεράσει και αυτό του οικονομικού κραζ του 1929.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ