Τα πρόσωπα – κλειδιά του ανασχηματισμού

Ανακοινώνονται: Αυτά είναι 4 τα πρώτα μέτρα που χαλαρώνουν στις 4 Μαΐου

Ποιοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

Αλλαγές αναμένονται στο κυβερνητικό σχήμα το επόμενο χρονικό διάστημα. Είναι κάτι που βρίσκεται στην πολιτική ατζέντα εδώ και πάρα πολύ καιρό ωστόσο οι εξελίξεις έφερναν πίσω τις όποιες εξελίξεις.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr παρά την όποια φημολογία έχει αναπτυχθεί εδώ και καιρό, ελάχιστες θα είναι οι αλλαγές σε υπουργεία. Η πλειοψηφία των υπουργών κρίνεται μάλλον θετικά αυτή την στιγμή ενώ κυρίαρχο ρόλο στις όποιες αλλαγές θα παίξει και η συμφωνία για το πακέτο στήριξης.

Τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία θα είναι πολλά και θα πρέπει να γίνει συνετή διαχείρισή τους. Όπως αναφέρει το ethnos.gr Γρηγόρης Δημητριάδης, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Άκης Σκέρτσος αναμένεται να συντονίσουν τα αρμόδια υπουργεία.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων του πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλης.

Άλλωστε λειτουργεί εδώ και καιρό ως συνδετικός κρίκος κυβέρνησης και ευρωπαϊκής επιτροπής, ώστε το πλάνο που θα κατατεθεί στα μέσα Οκτωβρίου να απαντούν στην πρόκληση της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Κομβικό ρόλο θα έχει και ο Θοδωρής Σκυλακάκης νυν υφυπουργός που αναμένεται να προβιβαστεί σε αναπληρωτή υπουργό.

Δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί σε αναπληρωτή υπουργό ο νυν ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος. Σε θέση Υφυπουργού στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οδεύει σύμφωνα με το ethnos.gr η νυν ΓΓ, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι αναμένεται να αναβαθμιστεί ο Νίκος Παπαθανάσης, νυν υφυπουργός Ανάπτυξης.

Για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει ακουστεί το όνομα του Χρήστου Ταραντίλη αφού ο Στέλιος Πέτσας αναμένεται να αναβαθμιστεί.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.