Είναι ένα από τα πρόσωπα που με την πείρα και τη νηφαλιότητά του κατόρθωσε να ενημερώνει έγκυρα και έγκυρα το κοινό γύρω από τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό.
Ο Ηλίας Μόσιαλος πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά κάνοντας μια επαναστατική πρόταση για την τηλεργασία των ξένων επιχειρήσεων που έχει άμεση σχέση με τα ελληνικά νησιά.
Ο Βηματοδότης είχε αναλυτικά την πρόταση του Ηλία Μόσιαλου:
Ο καθηγητής του LSE και εκπρόσωπος της χώρας μας για τον Covid-19 Ηλίας Μόσιαλος προτείνει στις ξένες επιχειρήσεις που έχουν εφαρμόσει (και εφαρμόζουν) τη μέθοδο της τηλεργασίας να φέρουν από το Σεπτέμβριο τους υπαλλήλους τους να εργάζονται από τα ελληνικά νησιά για όλο τον χρόνο.
Ετσι και θα αλλάξουν περιβάλλον οι υπάλληλοι και θα στέλνουν την εργασία τους από τα νησιά, αντί από το σπίτι τους. Μπορούν μάλιστα να φέρουν μαζί τους και την οικογένειά τους. Βασική προϋπόθεση, κατά τον καθηγητή, είναι οι επιχειρήσεις αυτές να έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια και βεβαίως να βελτιωθεί η ταχύτητα του ίντερνετ στα νησιά.
Οπως λέει ο κ. Μόσιαλος, η Google, για παράδειγμα ή η Microsoft που το σύστημα τηλεργασίας στις επιχειρήσεις αυτές έχει αποδώσει, το να φέρουν τους υπαλλήλους τους να εργάζονται από τη Σαντορίνη θα τονώσει παράλληλα και τον τουρισμό του νησιού και θα δώσει κίνητρο σ΄αυτούς που εργάζονται με τηλεργασία.
Και κάτι ακόμα από τις προτάσεις Μόσιαλου. Η «αναγκαστική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους θα πρέπει να είναι οριζόντια, δηλαδή να περιλαμβάνει όλους τους κλειστούς χώρους, χωρίς εξαιρέσεις».
Ισως η μοναδική εξαίρεση να συμβεί σε περίπτωση που υπάρχουν ανοικτά παράθυρα και ο χώρος αερίζεται επαρκώς. Κυρίως όμως όχι εξαιρέσεις, δηλαδή υποχρεωτική η χρήση της μάσκας μόνον στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες, στους ΟΤΑ και στα καταστήματα.