Η νέα πονηρή στρατηγική του Σουλτάνου: Πιο επικίνδυνη από τις στρατιωτικές προκλήσεις

Η νέα πονηρή στρατηγική του Σουλτάνου: Πιο επικίνδυνη από τις στρατιωτικές προκλήσεις

Δημιουργεί το νέο πολιτισμένο του πρόσωπο.

Η πολιτική των προκλήσεων και των συνεχών πιέσεων, όχι μόνο σε Ελλάδα και σε Κύπρο, αλλά και σε στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται ότι δεν αποδίδει πλέον για τον Τούρκο Π΄ροεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά το φιάσκο των σεισμικών ερευνών στο ανατολικό Αιγαίο και τη διπλωματική «κατσάδα» που δέχτηκε από τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν, αντιδράσεις από όλον τον κόσμο υπήρξαν και για τον τρόπο που επέλεξε να στήσει ένα μουσουλμανικό κέντρο γύρω από το μνημείο της Αγίας Σοφίας.

Ο Τούρκος πολιτικός αποφάσισε μετά από αυτά τα γεγονότα να ρίξει στο τραπέζι το χαρτί του πολιτισμένου ηγέτη, που σέβεται τις μειονότητες και τα δικαιώματα των αλλόθρησκων εντός τουρκικού εδάφους.

Σε μία προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα του Τούρκου προέδρου προς τα έξω, ο Φαχρετίν Αλτούν, ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Ερντογάν ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter ένα βίντεο γεμάτο ανακρίβειες και ψέματα γύρω από την ελληνική ορθόδοξη μειονότητα της Κωνσταντινούπολης.

Η ανάρτηση γράφτηκε και ελληνικά και αμφισβητήθηκε έντονα στα σχόλιά της από μάρτυρες της τουρκικής πολιτικής, των λεηλασιών και των καταστροφών ορθόδοξων μνημείων τα τελευταία χρόνια. Η ανάρτηση ανέφερε:

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.