Σφίγγει ο κλοιός: Το πρώτο στοιχείο που έδωσε ο Χίος για τον δράστη

Σφίγγει ο κλοιός: Το πρώτο στοιχείο που έδωσε ο Χίος για τον δράστη

Οι αρχές αισιοδοξούν ότι θα εξιχνιάσουν την υπόθεση.

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η απόπειρα δολοφονίας του Στέφανου Χίου. Ο γνωστός δημοσιογράφος δέχτηκε «καρτέρι θανάτου» στις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια την ώρα που επέστρεφε.

Ένας μαυροντυμένος άνδρας που φορούσε κουκούλα τον πλησίασε και τον πυροβόλησε σχεδόν εξ’ επαφής την ώρα που ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του.

Η ψυχραιμία που έδειξε ο δημοσιογράφος και η κίνησή του να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου χτυπώντας τον άνθρωπο που τον σημάδευε του έσωσαν τη ζωή.

Ο ίδιος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Σισμανόγλειο και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο ΚΑΤ όπου και νοσηλεύεται.

Όπως αναφέρει το dikografies.blogspot.com ο Στέφανος Χίος είπε στη σύζυγό του μετά την επίθεση: «Αυτός που με πυροβόλησε είχε σχιστά μάτια. Φόραγε full face και το μόνο που φαινόταν ήταν τα μάτια του. Και ήταν σχιστά».

Η μαρτυρία του δημοσιογράφου αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση. Ο ίδιος θα πει στους αστυνομικούς αν δεχόταν απειλές από κάποιους ή είχε προσέξει κάποια περίεργη κίνηση τις προηγούμενες ημέρες.

Την υπόθεση παρακολουθεί και η αντιτρομοκρατική που θα αναλάβει ενεργό ρόλο αν υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την απόπειρα. Οι αστυνομικοί πάντως που ερευνούν την υπόθεση καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο δράστης ήθελε να σκοτώσει τον Στέφανο Χίο.

Οι δύο σφαίρες τον βρήκαν στον λαιμό και τον θώρακα. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lawandorder το εννιάρι πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε κατά του δημοσιογράφου δεν είχε καταγραφεί σε κάποια άλλη επίθεση κατά το παρελθόν.

Οι Αρχές εξετάζουν τρία σενάρια για τη δολοφονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου. Το πρώτο είναι ο δημοσιογράφος να είχε προσωπικές διαφορές με κάποιον ή κάποιους από το επαγγελματικό ή προσωπικό του περιβάλλον.

Το δεύτερο έχει να κάνει με συμβόλαιο θανάτου. Κάποιος ή κάποιοι να έχουν ενοχληθεί από δημοσιεύματα και εκπομπές του δημοσιογράφου και να θέλησαν να τον βγάλουν από την μέση. Το τρίτο σενάριο έχει να κάνει με πράξη τρομοκρατίας, κια γι’ αυτό η αντιτρομοκρατική παρακολουθεί την υπόθεση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.