Επίθεση στον Χίο: Η λεπτομέρεια που μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητα του δράστη

Επίθεση στον Χίο: Η λεπτομέρεια που μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητα του δράστη

Η κίνηση του δημοσιογράφου που μπορεί να οδηγήσει στη λύση της επίθεσης.

Δύο σφαίρες δέχτηκε ο εκδότης Στέφανος Χίος λίγο μετά τις 3.00 το πρωί έξω από την κατοικία του, όταν δύο άγνωστοι πλησίασαν το αυτοκίνητό του και από απόσταση αναπνοής πυροβόλησαν προς το μέρος του.

Η μία σφαίρα χτύπησε τον δημοσιογράφο στον λαιμό και η άλλη στα πλευρά όμως όπως αποδείχτηκε ήταν τυχερός αλλά και ικανός αφού ακόμα και χτυπημένος μπόρεσε να αντιδράσει και πιθανότατα να έσωσε μόνος του τη ζωή του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των συνεργατών του, παρότι τα δύο τραύματα ήταν διαμπερή, ο δημοσιογράφος προσπάθησε να ανοίξει με δύναμη την πόρτα, να χτυπήσει τον έναν δράστη και να τον απωθήσει. Λίγο αργότερα ο δράστης και ο συνεργάτης του τρέπονται σε φυγή και ο δημοσιογράφος οδηγεί το αυτοκίνητό του στο Σισμανόγλειο, δύο λεπτά από την οικία του, που έτυχε να εφημερεύει.

Αν οι πληροφορίες αυτές ισχύουν τότε ίσως το θύμα να δημιούργησε τις συνθήκες για τη σύλληψη των δραστών. Αν το χτύπημα της πόρτας κατάφερε να δημιουργήσει μώλωπες στον δράστη τότε η αναγνώρισή του, σε περίπτωση που τα υπόλοιπα στοιχεία τον χρίσουν ως ύποπτο, θα έρθει πολύ ευκολότερα. Οι μώλωπες ή ακόμα και τα θλαστικά τραύματα μπορεί να παραμείνουν κάποιες εβδομάδες ορατά.

Η αστυνομία θα εξετάσει το υλικό από τις παρακείμενες κάμερες ασφαλείας και θα φτιάξει μία πρώτη λίστα υπόπτων. Αν κάποιος από τους υπόπτους έχει τραύματα ορατά ή μη που μπορούν να αποδειχτούν ότι έγιναν μετά από χτύπημα πόρτας, θα ανέβει πολύ ψηλά στη λίστα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.