Παρακάμπτει Μέρκελ, Μακρόν: Φουλ επίθεση ξανά με το Oruc Reis ο Ερντογάν

Παρακάμπτει Μέρκελ, Μακρόν: Φουλ επίθεση ξανά με το Oruc Reis ο Ερντογάν

Δεν τον σταματάει τίποτα.

Ούτε η αυστηρή προειδοποίηση του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, ούτε οι κινήσεις και τα τηλεφωνήματα της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται ότι μπορούν να σταματήσουν τον αρχικό σχεδιασμό του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, για το ανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη κινητικότητα γύρω από το ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις, το οποίο βρίσκεται ακόμα καθυλωμένο στον κόλπο της Αττάλεια.

Όπως αναφέρει το δελτίο του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DHA, το πρωί γερανός ξεφόρτωσε πάνω στο πλοίο φορτίο, με τα τουρκικά Μέσα να έχουν σίγουρο τον απόπλου του ερευνητικού σκάφους για να ξεκινήσει σεισμικές έρευνες στη Μεσόγειο.

Το δελτίο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το σεισμικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis θα αναζητήσει πολύτιμα στοιχεία στον πυθμένα της θάλασσας, ειδικά στα νότια του Καστελόριζου στη Μεσόγειο προκειμένου να συμβάλλει έπειτα στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Θυμίζουμε ότι το Oρούτς Ρέις πριν κινηθεί προς τη Μεσόγειο είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχες έρευνες στη θάλασσα του Μαρμαρά αλλά και στη Μαύρη Θάλασσα και παρότι είναι αγκυροβολημένο στην Αττάλεια συνοδεύεται από πολλά μικρότερα πλοία του τουρκικού στόλου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.