Ο Μακρόν έγινε «Έλληνας» και… χτυπάει τον Σουλτάνο

Η ανάρτηση στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου.
Ο Μακρόν έγινε «Έλληνας» και... χτυπάει τον Σουλτάνο

Στο πλευρό της Ελλάδας στέκεται ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μετά τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας το τελευταίο 48ωρο στο ανατολικό Αιγαίο. Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανέβασε μία ανάρτηση στον προεδρικό του λογαριασμό στο Facebook στην οποία κάνει σαφή τη θέση του.

Εν όψη της προσεχούς συνόδου της EuroMed 7, ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ξεκάθαρα ότι δεν μπορούν να απειλούνται τα σύνορα μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γάλλου προέδρου αναφέρει:

Η Ευρώπη πρέπει να προβεί σε μια ενδελεχή εξέταση των ζητημάτων ασφάλειας στη Μεσόγειο. Θα συγκαλέσω προσεχώς μια διάσκεψη των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη Μεσόγειο, τα ενεργειακά θέματα και τα ζητήματα ασφάλειας είναι θεμελιώδους σημασίας. Μετατρέπονται σε αντικείμενο διαμάχης από δυνάμεις που αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερο και απέναντι στις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί ακόμη ελάχιστη επιρροή. Η Ευρώπη οφείλει να προασπίσει την κυριαρχία της.

Ας μην αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων. Για μια ακόμη φορά, θέλω να εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους. Δεν πρέπει να δεχτούμε να απειλείται ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους μέλους της ΕΕ.

Στη Λιβύη, δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλες δυνάμεις να παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων. Η επιχείρηση Irini αποτελεί μια από τις απαντήσεις της Ευρώπης. Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί περαιτέρω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ