Κορωνοϊός: Έρχονται οι πρώτες ανακοινώσεις για το εμβόλιο στην Οξφόρδη

Κορωνοϊός: Έρχονται οι πρώτες ανακοινώσεις για το εμβόλιο στην Οξφόρδη

Μπαίνει σε τελικό στάδιο.

Σήμερα Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα στοιχεία από την πρώτη φάση της κλινικής δοκιμής του εμβολίου για τον κορωνοϊό από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το συγκεκριμένο εμβόλιο βρίσκεται στην τρίτη φάση, την τελευταία, κατά την οποία θα δοκιμαστεί σε ανθρώπους στη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και το Ηνωμένο Βασιλείο.

Σύντομα αναμένεται να δοκιμαστεί και σε ανθρώπους στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρει το Bloomberg σε σχετικό ρεπορτάζ του, το υποψήφιο αυτό εμβόλιο ανέπτυξε μία ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με επικεφαλής την Σάρα Γκίλμπερτ.

Τα τρίδυμα παιδιά της ηλικίας 21 ετών συμμετέχουν στη δοκιμή του εμβολίου. Το ίδιο δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι στα τέλη Απριλίου η ομάδα της Οξφόρδης κατάφερε κάτι ανέλπιστο. Η συγκεκριμένη ομάδα ολοκλήρωσε μία διαδικασία που φυσιολογικά κρατά πέντε χρόνιες σε λιγότερο από τέσσερις μήνες.

Τότε ξεκίνησε και η δοκιμή σε 1.100 ανθρώπους. Η επικεφαλής της ειδικής ομάδας εμβολίων της Βρετανίας σημείωσε ότι η ομάδα της Οξφόρδης με επικεφαλής την Γκίλμπερτ είναι πολύ πιο μπροστά σε σχέση με άλλους ερευνητές αυτή την στιγμή.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, μόλις ολοκληρωθεί η τρίτη φάση στην παραγωγή εμβολίου τότε μπορεί να πάρει άδεια. Ωστόσο αρκετοί είναι αντίθετοι στο να δημοσιοποιούνται οι φάσεις έρευνας του κάθε εμβολίου που μπορεί να δημιουργήσει λανθασμένες προσδοκίες.

Χρειάζονται τουλάχιστον τρεις μήνες προκειμένου να ελεγχθεί ένα τέτοιο προϊόν αν όλα πάνε καλά. Ακόμη δύο μήνες χρειάζονται για να γίνει η τελική συνεννόηση με την εταιρεία παραγωγής ενώ πρέπει να πάρει άδεια και από την ευρωπαϊκή ένωση.

Το καλύτερο σενάριο αναφέρει ότι Αρχές του 2021 μπορεί να ξεκινήσει η παραγωγή. Για να παραχθούν όμως αρκετές ποσότητες και να ελεγχθούν χρειάζεται ένας χρόνος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.