Καθηγητής Κούβελας: Γιατί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό δεν θα έρθει στην Ελλάδα πριν το 2022

Κορωνοϊός: Η ελπίδα έρχεται από την Κίνα

Ο καθηγητής Κούβελας μας προσγειώνει απότομα.

Στον «πυρετό» του εμβολίου για τον κορωνοϊό βρίσκεται όλος σχεδόν ο πλανήτης. Όλες οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του ιού στην Κίνα και μετά την ραγδαία εξάπλωσή του ψάχνουν να βρουν τη φόρμουλα που θα οδηγήσει στο εμβόλιο.

Αυτό θα φέρει και σημαντική ανακούφιση σε όλον τον πλανήτη. Μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος μετρά πάνω από 600 χιλιάδες νεκρούς ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει εδώ και καιρό τα 11 εκατομμύρια.

Πολλές εταιρίες έχουν μπει σε διάφορα στάδια όσον αφορά τις έρευνες για το εμβόλιο. Ωστόσο ο καθηγητής Δημήτρης Κούβελας μας προσγειώνει μάλλον απότομα όσον αφορά την Ελλάδα.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega για τις εξελίξεις που αφορούν το εμβόλιο. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά βγαίνουν διάφορες ανακοινώσεις αλλά μέχρι να υπάρξει αδειοδοτημένο προϊόν που θα βγει στην αγορά υπάρχει μία σχετική αναμονή.

Σύμφωνα με όσα είπε για να βγει στην παραγωγή σε ικανοποιητικές ποσότητες το εμβόλιο πρέπει, να βγει σε αρχική φάση σε περίπου 5-6 εκατομμύρια δόσεις. Επεσήμανε μάλιστα ότι για να γίνει αυτό απαιτείται τουλάχιστον ένα εξάμηνο έως ένας χρόνος. Δήλωσε μάλιστα ότι για να φτάσει το εμβόλιο στην Ελλάδα θέλουμε μία τριετία.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής μέχρι τότε θα πρέπει να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τους κανόνες υγιεινής. Ερωτηθείς μάλιστα για ενδεχόμενο δεύτερο κύμα, σημείωσε ότι εφόσον τα κρούσματα αυξάνονται σε όλον τον κόσμο μιλάμε για παλίρροια στην οποία είμαστε μέσα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.