Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ για τα 20 εκατ. ευρώ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ για τα 20 εκατ. ευρώ

Ρωτούν επίσης αν αξιολογήθηκε η σειρά κατάταξης στις μετρήσεις επισκεψιμότητας στα ψηφιακά Μέσα

Ερώτηση προς τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για Θέματα Επικοινωνίας, Στέλιο Πέτσα, και τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ για την ενημερωτική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς».

Οι 42 βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν ποια ήταν τα κριτήρια επιλεξιμότητας των δυνητικών ΜΜΕ για τις καμπάνιες πληροφόρησης (όπως οι ενεργές επιχειρήσεις), για το αν χρησιμοποιήθηκαν κριτήρια όπως η μέτρηση τηλεθέασης ή ακροαματικότητας, ή η κυκλοφορία του έντυπου Τύπου.

Ρωτούν επίσης αν αξιολογήθηκε η σειρά κατάταξης στις μετρήσεις επισκεψιμότητας στα ψηφιακά Μέσα -και εάν ναι, από ποιο φορέα αντλήθηκαν τα εν λόγω στοιχεία, καθώς και με ποιο τρόπο έγινε χρήση των κριτηρίων για τον υπολογισμό της αμοιβής των ΜΜΕ για τις καμπάνιες πληροφόρησης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πως η διαχείριση των οικονομικών της Γενικής Κυβέρνησης πρέπει να διέπεται από αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης, υπευθυνότητας, λογοδοσίας και διαφάνειας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.