Κορωνοϊός: Κυριάκο, μόνο αυτό δεν αρκεί…

Κορωνοϊός: Κυριάκο, μόνο αυτό δεν αρκεί...

Έφτασε η δύσκολη στιγμή...

Δεν είναι- εδώ και πολύ καιρό- μυστικό πια. Όσο κι αν συνεχίζουν να υπάρχουν θιασώτες του… κοροϊδοϊού (όπως τον αποκαλούν) και όσο κι αν κάνουν κάποιοι πως δεν συμβαίνει τίποτα, τα νούμερα και η καθημερινότητα λένε άλλα: ο κορωνοϊός συνεχίζει την «επέλασή» του στον πλανήτη και τα Βαλκάνια πλήττονται άγρια εσχάτως.

Μια ματιά σε Σερβία, Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ρουμανία και Βόρεια Μακεδονία, αρκεί για να δει κάποιος πως τα νούμερα έχουν πάρει ανησυχητικά την ανιούσα.

Η Ελλάδα, εν συγκρίσει με τις προαναφερθείσες, συνεχίζει να τα πηγαίνει καλά, όμως το πρόβλημα, ειδικά τώρα που άνοιξαν τα σύνορα, συνεχίζει να υφίσταται: τα εισαγόμενα κρούσματα μέρα με τη μέρα πληθαίνουν, φτάνοντας στο σημείο να είναι υπερδιπλάσια από τα «εντός των τειχών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ευρεία συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της Κέρκυρας το Σάββατο (11/7), όταν και δήλωσε πως είναι απαραίτητο να κρατηθεί ο τουρισμός όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται και να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές απώλειες, ούτως ώστε να επέλθει ανάκαμψη το 2021.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως είναι απαραίτητο να επανέλθουμε σε καθεστώς εγρήγορσης για τον Covid-19, προκειμένου ν’ αποφευχθούν τα χειρότερα. Όμως…

Όμως, η απλή εγρήγορση δεν αρκεί- όχι. Ο κόσμος (εν μέρει λογικό, μετά την πίεση της καραντίνας) έχει χαλαρώσει σε υπερβολικό βαθμό, δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής στους δημόσιους χώρους, μάσκες δε φοράει κανείς ούτε για δείγμα και το πρόβλημα ολοένα και περισσότερο γιγαντώνεται.

Επομένως, η αύξηση των τεστ στα σύνορα και η άμεση απομόνωση των φορέων του ιού είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη. Η κυβέρνηση ενημέρωσε πως θα το κάνει, αλλά πρέπει να συμβεί σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι σήμερα.

Επίσης, το να υπάρχουν συνεχείς… υπενθυμίσεις για την τήρηση των μέτρων δεν είναι κακή ιδέα, ιδίως από την στιγμή που ελάχιστοι έχουν το μυαλό τους, πλέον, στον κορωνοϊό.

Μια δεύτερη καραντίνα πρέπει πάση θυσία ν’ αποφευχθεί. Γι’ αυτό, το τι γίνεται στα σύνορα είναι κάτι παραπάνω από κομβικής σημασίας ζήτημα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.