Τι άλλαζει στον κορωνοϊό: Γιατί ο Μητσοτάκης κάλεσε εσπευσμένα τον κόσμο να προσέχει;

Το εκπληκτικό σαρδάμ του πρωθυπουργού την ώρα του διαγγέλματος (Vid)

Tα δεδομένα που αλλάζουν, μαζί και οι προειδοποιήσεις.

Μετά από πάρα πολύ καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τον πρωθυπουργικό λογαριασμό του στο Twitter ανέβασε ένα tweet που ζητούσε ξανά μετά από 3 μήνες τον κόσμο να μη χαλαρώνει και να ακολουθεί πιστά τα μέτρα ασφαλείας. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός έγραψε.

Μετά από σχεδόν 3 μήνες πειθαρχίας, παντού στον κόσμο βλέπουμε φαινόμενα χαλάρωσης στα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Όμως έχουμε μία υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας, κυρίως στους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες, να είμαστε υπεύθυνοι στις συμπεριφορές μας.

Η ανάρτηση αυτή έρχεται την ίδια ημέρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι η πανδημία όχι μόνο δεν βρίσκεται σε ύφεση αλλά πλέον υπάρχουν νέα δεδομένα ότι ο ιός μεταδίδεται και με τον αέρα.

Η επιδημία Covid-19 «επιταχύνεται» και προκάλεσε 400.000 νέα κρούσματα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που πέρασε με τις προβλέψεις να είναι αρκετά αποθαρρυντικές για τις ΗΠΑ.

Και ενώ στην Ελλάδα τα εγχώρια κρούσματα φαίνεται να έχουν σταθεροποιηθεί, τα κρούσματα από το εξωτερικό μετά το άνοιγμα των συνόρων είναι ελεγχόμενα αλλά αναμένεται να αυξηθούν όταν επιτραπούν οι πτήσεις από Αγγλία και Σουηδία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.