Νέα Ιταλία δίπλα μας: Ο λόγος της τρομερής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Σερβία

Συμπτώσεις ή έγκλημα: Γιατροί πηδούν από τα παράθυρα μετά τις καταγγελίες τους για τον κορωνοϊό

Τι συνέβη τελικά με την Σερβία;

Η Σερβία είναι πλέον στο επίκεντρο του κορωνοϊού στην Ευρώπη. Η χώρα των Βαλκανίων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είχε δραματική αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα και απότομη αύξηση των θανάτων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η χώρα έχει πάνω από 16 χιλιάδες κρούσματα και 300 θανάτους. Αρκετές πόλεις σε κατάσταση συναγερμού ενώ την Κυριακή η ελληνική κυβέρνηση πήρε την απόφαση να κλείσει τα σύνορα με τη γειτονική χώρα.

Δημοσίευμα ιστοσελίδας φέρνει στο φως μία διαφορετική οπτική.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα balkaninsight το Βαλκανικό ερευνητικό δίκτυο αναφορών προέβη στην αποκάλυψη ότι οι αριθμοί της κυβέρνησης δεν είναι αληθινοί.

Πιο συγκεκριμένα το δίκτυο ανέφερε ότι ο απολογισμός των νεκρών από τις 19 Μαρτίου μέχρι την 1η Ιουνίου ήταν 632 και όχι 244 όπως έχει ανακοινωθεί.

Την ίδια ώρα αναφέρεται ότι το διάστημα 17-20 Ιουνίου ο πραγματικός αριθμός ημερησίων κρουσμάτων είναι 300 και όχι 97 όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ακόμη σημειώνεται ότι στην πραγματικότητα έφυγαν από ζωή 94 άνθρωποι σε συγκεκριμένη κλινική του Βελιγραδίου και όχι 39 όπως ανακοινώθηκε.

Ο πρόεδρος της χώρας επέκρινε το δίκτυο αναφορών και έκανε λόγο για μη αυθεντικά δεδομένα.

Την ίδια ώρα η πρωθυπουργός αλλά και η υπουργός υγείας στην χώρα αντίκρισαν μαινόμενους διαδηλωτές που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για ανεπαρκή υγειονομική περίθαλψη. Αμφότερες αρνήθηκαν το περιστατικό.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.