Ο Τραμπ αγόρασε όλες τις δόσεις του φαρμάκου για τον κορωνοϊό λίγο πριν το εγκρίνει η ΕΕ

Οι Κινέζοι απαντούν στον Τραμπ: «Δεν προήρθε από εμάς ο κορωνοϊός»

Το πρώτο βήμα έγινε από την ΕΕ αλλα ο Τραμπ την πρόλαβε.

Την «άδεια κυκλοφορίας υπό αίρεση» στο αντιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη έδωσε σήμερα για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα μόλις μήνα μετά την αίτηση του φαρμάκου δείχνοντας έτσι την αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων να δοκιμαστούν όλες οι πιθανές θεραπείες απέναντι στον covid-19.

Σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου τόνισε ότι αυτό είναι το πρώτο φάρμακο που επιτρέπει η Ένωση κάνοντας το πρώτο βήμα σε μία προσπάθεια να βρεθεί αποτελεσματική φάρμακο για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού αλλά και το πολυπόθητο εμβόλιο που θα δημιουργήσει την ανοσία μέσω αντισωμάτων.

Τα στοιχεία για τη ρεμδεσιβίρη εξετάστηκαν σε ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα και η άδεια δόθηκε πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι συμβαίνει συνήθως με την Κομισιόν να βάζει βασική προτεραιότητά της τη δημόσια υγεία.

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε ένα ρεπορτάζ που ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τραμπ αγόρασε τώρα περισσότερες από 500.000 δόσεις του φαρμάκου, όλη δηλαδή την παραγωγή της Gilead για τον Ιούλιο και το 90% της παραγωγής του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου.

Οι πρώτες 140.000 δόσεις που είχαν παραχωρηθεί για δοκιμές της ρεμδεσιβίρη σε όλο τον κόσμο, έχουν εξαντληθεί με το ερώτημα να είναι πού θα βρει η ΕΕ να αγοράσει το φάρμακο μετά την άδεια που έδωσε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.